Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Selcoin Yorumladı: Altın, Bitcoin ve Dolardaki Yükseliş Sürecek mi?

Altın, Bitcoin ve dolar fiyatları yükselmeye devam ediyor. Son günlerde Türk Lirası’na karşı kendi rekorunu kıran bu üçlü yükselmeye devam edecek mi? Altının, Bitcoin’in ve doların gidişatını Selcoin yorumladı.

Ons altın fiyatı geçtiğimiz günlerde dolar bazında kendi rekorunu kırdı. Bu sırada gram altın fiyatı da yükseldi ve an itibarıyla 479 liraya kadar geldi. Geçtiğimiz birkaç gün içerisinde Türk Lirası’na karşı değer kazanan tek ürün altın değildi. Dolar bugün itibarıyla 7.33 liraya geldi. Bitcoin ise bugün 88.000 lirayı görerek TL karşısında yeni bir rekor kırdı.

Selcoin’den Dolar Yorumu

Selcoin bugün yayınladığı videosunda yine altın, Bitcoin, dolar ve gümüş fiyatlarındaki güncel görünümü yorumladı. Bundan birkaç gün önce de buna benzer bir video yayınlayan Selcoin, o videosunda doların 8-9 lira bandına çıkabileceğini söyledi.

Yerli analist bugünkü videosunda 7.30 lira seviyesinin kritik olduğunu, bu seviyenin tam anlamıyla aşılması halinde doların sert bir şekilde yoluna devam edebileceğini söyledi. Selcoin ayrıca doların bundan 7-8 ay sonra şimdikinden daha değerli olacağını ve orta vadeli bir yatırımın mantıklı olabileceğini düşünüyor.

Selcoin’in dolar grafiği, Kaynak

Gram Altın Yorumu

Selcoin bugünkü videosunda gram altın fiyatıyla ilgili yeni bir hedef vermese de altının şu anda overbought bölgesinde olduğunu vurguladı. Bunu geçenki videosunda da söyleyen Selcoin, bu seviyelerin özellikle yeni yatırımcılar için riskli olacağı görüşünde.

Gram altın fiyatı geçtiğimiz günlerde hafif bir gevşeme yaparak 460 liralara kadar geriledi. Selcoin önümüzdeki süreçte buna benzer gevşemelerin yeniden görülebileceğini ancak bunun özellikle uzun vadeli yatırımcıları “rahatsız etmeyeceğini” düşünüyor. Çünkü onun tahminlerine göre altın ilerleyen süreçte “yoluna devam edecek.”

Selcoin’in altın grafiği

Bitcoin ve Altkoin Yorumları

Bitcoin fiyatı bu sabah 12.000 dolara kadar çıkarak birçok kişiyi şaşırttı. Bitcoin’in bu seviyeyi muhafaza edip edemeyeceği belli değil. Fakat Selcoin bu seviyelerin oldukça volatil olduğunu söylüyor ve yatırımcıları uyarıyor.

Bitcoin’de aşağı yönde 10.600, yukarı yönde ise 12.400 dolar seviyesine işaret eden Selcoin, bu iki seviye arasında kalan bölgenin volatilitesinin yüksek olduğunu belirtiyor. Selcoin ayrıca Bitcoin bu bölgede kaldığı müddetçe altkoinlerde de hareketlilik görülebileceğini söylüyor. Onun tahminlerine göre piyasadaki sermayenin Bitcoin’e kayması halinde birçok altkoinde %20-30 oranlarında düşüş görülebilir. Selcoin ayrıca BTC’nin 10.600 doların altına düşmesi halinde altkoinlerde daha sert bir düşüş görülebileceği yönünde de uyarıyor.

Selcoin’in Bitcoin grafiği
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment