Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Selcoin’den Rekor Dolar Tahmini! Altında ve Bitcoin’de Son Durum Ne?

Altın, dolar ve Bitcoin üçlüsü hafta boyunca Türk Lirası’na karşı değer kazandı. Bu sırada gram altın fiyatı 485 lirayı, dolar 7.34 lirayı, Bitcoin ise 86.000 lirayı aştı. Peki Selcoin, bu üçlünün gidişatı hakkında ne söylüyor?

Dolar karşısında rekordan rekora koşan altın, Türk Lirası’na karşı da rekor kırmaya devam ediyor. Ons bazında 2.060 dolar seviyesini aşan altının şu anda şu anda 485 liradan satılıyor. Altın rekor kırarken dolar ve Bitcoin de liraya karşı değer kazanmaya devam etti. Geçtiğimiz hafta euroya karşı değer kaybeden dolar, şu anda 7.34 liraya denk geliyor. Bitcoin ise 86.000 liraya kadar çıkarak 2017’deki rekorunu geride bıraktı.

Dolarda Rekor Tahmin

Merkez Bankası dün döviz piyasalarında yaşanan gelişmelerin ardından bir son dakika açıklaması yaparak piyasaları “yakından izlediğini” açıkladı. Piyasadaki oynaklığı kontrol altına alabilmek için “elindeki tüm araçları” kullanacağını belirten TCMB, istikrar vurgusu yaptı.

Kripto para yorumlarıyla tanıdığımız Selcoin, bugünkü videosunda hem dolardaki hareketliliği hem de TCMB’nin yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Dolarda tıpkı beklediği gibi “sert bir hareket” geldiğini söyleyen Selcoin, doların ilerleyen zamanlarda da yükselebileceğini açıkladı.

Şu anda doların teknik limitinin 9 lira seviyesi olduğunu söyleyen Selcoin, olası bir döviz şokunun yaşanması halinde doların bu seviyeye doğru yükselebileceğini belirtti. Şu anda 6.95-7 lira seviyesinden destek alan dolar; 7.30 lira seviyesindeki direnişi kırmayı başarırsa 8-9 lira aralığına çıkabilir. Selcoin TCMB’nin böyle bir senaryoda faiz artıracağını ve doları 7.50 seviyesine çekebileceğini düşünüyor.

Selcoin’den rekor dolar tahmini, Kaynak

Altında ve Bitcoin’de Son Durum

Altın ve Bitcoin piyasalarındaki genel gidişatı da yorumlayan Selcoin, bu iki ürünün de yatırımcılara güzel kazançlar sağladığını söyledi. Fakat Selcoin şu anda altın almanın da, Bitcoin almanın da riskli olabileceğinden bahsetti.

Gram altında destek seviyesinin 422 lira bandı olduğunu açıklayan Selcoin, sıfırdan altın almak için bu seviyeyi beklemenin mantıklı olacağını düşünüyor. Bunun sebebi ise altının şu anda overbought bölgesinde olması ve bunun yeni yatırımcılar için bir risk teşkil etmesi.

Gram altında destek seviyesi

Bitcoin ve altkoin yatırımcılarına da seslenen Selcoin, kripto para piyasasındaki belirsizliğin sürdüğünden bahsetti. Bitcoin’de olası bir sert yükselişin ardından sert bir düşüş görülebileceğini söyleyen Selcoin, böyle bir senaryoda altkoin piyasasında “kanın gövdeyi götüreceğini” belirtti. Şu anda altkoin piyasasında “güvenli bir alım fırsatı” olmadığını söyleyen Selcoin, şimdilik beklemenin daha mantıklı olacağına inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment