Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ağında Bu Tablo En Son 2018’de Görüldü

Bitcoin adreslerinde tarihi hareketlilik görülüyor. Bitcoin adreslerinde en son 2018 yılında yaşanan ağ hareketliği, geçtiğimiz hafta günlük aktif adres sayısının 1 milyonu geçmesi ile tarihi seviyesine ulaştı.

Coin Metrics’in verilerine göre Bitcoin ağındaki günlük ortalama aktif adres sayısı 1 milyonu geçti ve böylece ortaya Ocak 2018’den beri görülmemiş bir tablo çıktı. Bu süreçte Ethereum’daki günlük ortalama aktif adres sayısı da 626 bine çıktı. Ethereum böylece 16 Ocak 2018’de kırdığı 738 bin adres rekoruna yaklaşmış oldu.

Kullanım Arttıkça İşlem Ücretleri de Artıyor

Bitcoin adreslerindeki artan ağ hareketliliği işlem ücretlerine yansıyor. Bitcoin ve Ethereum fiyatları yükselişe geçtiği zaman bu ağlarda yapılan işlem sayısı da artmaya başlıyor. İşlem yoğunluğu nedeniyle ağlarda belli bir noktadan sonra tıkanma yaşanıyor. Bitcoin madencileri bu gibi durumlarda genelde önce en çok işlem ücretini kim ödüyorsa onun işlemini onaylıyor. Bu da işlem yoğunluğu arttıkça, işlem ücretlerinin artmasına sebep oluyor. İşlem sayısı düştükçe, işlem ücretleri de düşecektir.

Coin Metrics verilerine göre Ethereum’da geçen hafta günlük ortalama 2 milyon dolar işlem ücreti ödendi. Bu da Ethereum’un Bitcoin’i geride bıraktığı anlamına geliyor çünkü Bitcoin’de bu kadar fazla işlem ücreti ödenmiyor. Fakat Bitcoin’deki işlem ücretleri, Ethereum’dakine kıyasla daha hızlı artıyor. Bitcoin’deki işlem ücretleri bir önceki haftaya kıyasla %67.4 oranında artarken bu oran Ethereum için %28.7 oldu.

Bitcoin Yükselecek Mi?

Yukarıdaki tüm bu veriler Bitcoin’in son zamanlarda hareketlenmeye başladığını gösteriyor. Peki, ağdaki bu hareketlilik BTC fiyatını nasıl etkiliyor?

Bitcoin fiyatı son günlerde 11.000 doların üstüne çıktı ve 12.000 doları test etmeye başladı. Şu sıralar 11.700-11.800 dolar aralığında seyreden Bitcoin’in bir sonraki hamlesinin ne olacağı merak ediliyor. Fakat piyasanın önde gelen birçok analisti, Bitcoin’in bir sonraki hamlesi konusunda uzlaşamamış gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment