Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 12.000 Doları Görmeden Bir Kez Daha Düşüşe Geçebilir

12.000 doları geçmeye çalışan Bitcoin’de anlık durum ne? Dün aniden yükselmeye başlayıp 11.800 doları geçen Bitcoin, henüz 12.000 dolar barajını aşabilmiş değil. Peki analistlerin Bitcoin’in gidişatı hakkındaki yorumları ne durumda?

Kripto para analistleri normal şartlarda bile Bitcoin’in ne yönde hareket edeceğini kestirmekte zorluk çekiyorlar. Fakat bu iş özellikle son birkaç gün içerisinde iyice zorlaşmaya başladı. Şu anda bearish analistlerin de bullish analistlerin de sayısı çok fazla. Peki bu analistlerden bir derleme yaptığımızda ortaya ne gibi bir tablo çıkıyor?

Hedef 12.000

Analistler Bitcoin’in ilk durağının neresi olacağı konusunda hemfikir değiller. Fakat çoğu analist Bitcoin’in orta vadede 12.000 doları geçeceğini düşünüyor gibi görünüyor. Şu anda bearish olan ve BTC fiyatında bir düşüş yaşanabileceğini söyleyen isimler dahi BTC’nin zamanla 12.000 doları geçeceğine inanıyor.

Josh Rager gibi isimler Bitcoin fiyatının kısa süre içerisinde 12.000 doların üstüne çıkabileceğini düşünüyorlar. Bunun yanı sıra CryptoBirb gibi isimler de Bitcoin’in uzun vadede yeni bir rekora koşabileceğini söylüyor ve yatırımcılara umut veriyorlar.

Anlık Görünüm Nasıl?

Dediğimiz gibi, analistler Bitcoin’in anlık görünümü konusunda pek uzlaşabilmiş değiller. Ünlü analistlerden Crypto Birb, Bitcoin’in geleceği hakkında oldukça iyimser görüşlere sahip. Bunun sebebi ise Bitcoin’in dün temeli 2017’de atılmış olan bir düşüş trendini kırmış olması. Onun görüşlerine göre bu, Bitcoin’in şu ana dek kırdığı en önemli çizgiydi.

Bu gibi analistler Bitcoin’in önümüzdeki süreçte yeni bir rekor kırabileceğini ve 20 bin doların üstüne kadar çıkabileceğini düşünüyorlar. Fakat bazı analistlere göre bunun olması için BTC’nin önce biraz daha kuvvet toplaması gerekecek. Bu noktada TeddyCleps gibi isimlerin analizlerine yer verebiliriz. Teddy de Bitcoin’in anlık görünümünün gayet sağlıklı olduğunu, hatta BTC’nin uzun vadede 250 bin dolara kadar çıkmasının bile mümkün olabileceğini söylüyor. Fakat ona göre BTC’nin kısa vadede 11.300 dolar seviyesini yeniden test etmesi gayet muhtemel.

Ünlü analistlerden Josh Rager da Bitcoin’in yakın gelecekte 12.000 doların üstüne çıkacağını düşünüyor. Fakat Rager, ayıların Bitcoin’in üstünde baskı kurmaya başladıklarını vurguluyor. Boğaların güçsüzleşmeye başladıklarını düşünen Rager, Bitcoin fiyatının 12.000 dolara çıkmadan önce biraz daha dalgalanabileceği görüşünde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment