Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OYAK, Blockchain Teknolojisine Yatırım Yaptı

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, blockchain teknolojisine yatırım yaptıklarını açıkladı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, blockchain teknolojisine yatırım yaptıklarını duyurdu. Erdem, ülke ekonomisini geliştirmek ve daha ileriye taşımak için OYAK olarak sorumluluk aldıklarının altını çizdi. Her alanda faaliyet gösteren OYAK, tarım sektöründe yenilikçi bir adım atarak tarımsal üretimle teknolojiyi bir araya getirdi. OYAK, Akıllı tarım teknolojisinde artık blockchain kullanacak.

Güvenli Tarım, Güvenli Yatırım

Gelecek vizyonlarından bahseden Erdem, akıllı tarım teknolojilerine yöneldiklerini söyledi. Hem tarım üreticisinin hem de ülke ekonomisinin kazanacağı bir sistem kurmak için yatırım yaptıklarından bahsederek;

“Tohumdan sofraya kadar uzanan değer zincirinin güvenilirliğini temin edecek bir yapı tesis etmek amacıyla şimdi de blockchain teknolojisine yatırım yaptık. Bu yatırımla akıllı seralarda üretilen ve iyi tarım uygulamalarıyla 7-24 kayıt altına alınan mahsulleri, akıllı lojistik yöntemleriyle son tüketiciye ulaştırmaya hazırlanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tarımsal üretimde verimliliği arttırmanın tamamen teknolojik altyapıya uyum sağlamış bir sistemle mümkün olabileceğini belirten Erdem, “OYAK, her alanda Türkiye’ye değer katan atılımlar gerçekleştirmeye devam edecek. Temsil ettiğimiz üyelerimizin sorumluluğunu taşıyoruz. Son 4 yılda üye sayımız, OYAK tarihinde olmayan bir artışla 305 binden yaklaşık 430 bine çıktı. Üyelerimize karşı sorumluluğumuzun katbekat arttığının farkındayız. Bütün yaşanan zorluklara, sıkıntılara, var olan olumsuz şartlara rağmen, önümüzdeki yıllarda da arzu edilen seviyelerde özsermaye karlılığı sağlayacağımızı umuyoruz. Ülkemizin ihtiyacı olan alanlara yatırım yaparken üyelerimizin refahını artırma gayesiyle çalışıyoruz.” diye konuştu.

OYAK Yatırımlarına Yeni Alanlarda Devem Edecek

100’den fazla grup şirketini bünyesinde barındıran OYAK, 23 ayrı ülkede faaliyet gösteriyor. Son değerlendirmelere göre, 430 bin üye ve 32 bini geçen çalışanıyla ülke ekonomisinin kalkınması için çalışıyor. OYAK’ın son dört sende konsolide varlıklarını yüzde 129 arttığını vurgulayan Erdem, “Ülke ekonomisini ileriye taşıyacak hamleler yapmak, ekonominin tüm aktörlerinin ortak sorumluluğudur. Yatırımlarda kararlılık zamanı olduğunu düşünüyorum. Dünya zor bir dönemden geçiyor ancak zor olduğu kadar pek çok açıdan öğretici de bir deneyim. Pandemi sonrasında Türkiye’nin önünde büyük fırsatlar bulabileceğine inanıyorum. 2019’da tüm güçlüklere rağmen son derece başarılı bir grafik çizdik. Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 2,7’sini gerçekleştirdik. 2020 planlarımızda geriye doğru sapma yok. Önümüzdeki dönemde hem mevcut faaliyet alanlarımızda hem de adım atacağımız yeni alanlarda yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Ülkeye yabancı sermaye girişini artırma ve yerli üretimi güçlendirme doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Mehmet Uğur
    Posted 08 Ağustos 2020 - 20:07 20:07

    Bu adam yönetmeyi beceremeyen, yönetmeye çalıştığı kurumu batırmaya çalışan birisi, OYAK’ın baş belası

Leave a comment