Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malezya Maliye Bakan Yardımcısı: Bitcoin ve Ethereum Gibi Kripto Para Birimleri Ödeme Aracı veya Değer Saklama Aracı Olarak Uygun Değil

Malezya Maliye Bakan Yardımcısı Yamani Hafez Musa, “Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri ödeme aracı veya değer saklama aracı olarak uygun değil” şeklinde bir açıklama yaptı.

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Malezya’da kripto para endüstrisine ait dijital varlıkları yasal olarak henüz tanınmıyor. Malezya Maliye Bakan Yardımcısı, kripto para birimlerinin ödeme aracı veya değer saklama aracı olarak uygun olmadığını savunsa da tüm bu düşüncelerin dışında yatırım yapılabilecek bir varlık sınıfı olduğunu söylemlerinde vurguladı.

Dewan Rakyat’ta parlamento üyesi olan Nurul Izzah Anwar, Yamani Hafez Musa’ya hükümetin kripto para birimini izleme ve düzenlemedeki rolünü sordu.

Maliye Bakan Yardımcısı Yamani Hafez Musa kripto para birimlerinin merkez bankası tarafından düzenlenen bir ödeme aracı olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi:

Bitcoin ve ethereum gibi dijital varlıklar ödeme aracı olarak kullanılmaya uygun değildir… Genel olarak dijital varlıklar bir değer saklama aracı ve iyi bir değişim aracı değildir. Bu, spekülatif yatırımlar sonucunda volatiliteye maruz kalan dijital varlıkların durumundan kaynaklanıyor. Ayrıca önemli olan, çevre üzerindeki büyük etkidir. Bir Bitcoin işlemini işlemek için kullanılan elektrik gücüyle 1.2 milyon Visa işlemi gerçekleştirilebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!