Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna’nın Talebine Kraken ve Binance’in Ardından Coinbase’den De Olumsuz Yanıt Geldi

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, ABD hükümeti tarafından bir yaptırım kararı alınmadığı sürece tüm Rus kullanıcılarını platformdan yasaklamayı düşünmediklerini söyledi.

Ukrayna’nın tüm Rus kullanıcıların kripto para borsalarına erişiminin engellenmesi talebine Kraken ve Binance‘in ardından Coinbase‘den de olumsuz yanıt geldi.

 

CEO Brian Armstrong, Twitter üzerinden 4 Mart tarihinde yaptığı bir dizi paylaşım ile şirketin şu an için tüm Rus kullanıcıların platforma erişimlerini yasaklamayı düşünmediklerini ancak ABD hükümeti tarafından bu yönde bir yaptırım kararı alınırsa buna uyacaklarını dile getirdi.

Paylaşımlarda kanunlara saygılı tüm finansal kurumların yapacağı gibi Coinbase‘in de yaptırım açıklanan kişi ya da kurumlara ait olabilecek hesapları yasaklayacağını fakat önlem olarak tüm Rusların hesaplarını yasaklamayacaklarını belirten Armstrong;

Tüm Rusların Coinbase kullanmasını önleyici bir şekilde yasaklamıyoruz. Kanun aksini söylemediği sürece herkesin temel finansal hizmetlere erişimi hak ettiğine inanıyoruz. Rublenin çöküşünün ardından bazı sıradan Rus vatandaşları için kripto paralar geçim kaynağı haline geldi. Birçoğu ülkelerinin eylemlerine karşı çıkıyorlar ve böylesi bir yasak onlara da zarar verir.

açıklamalarında bulundu.

Ayrıca açık cüzdanlar sayesinde kriptoda para transferlerini takip etmenin nakit ya da altına kıyasla çok daha kolay olduğunu dolayısıyla Rus oligarkların ülke ekonomisine uygulanan yaptırımlardan kaçınmak için kripto kullanmasının yüksek bir risk teşkil etmediğini belirten Armstrong, hızla değişen savaş durumunun ortasında Coinbase’in gerekirse daha fazla adım atacağını söyledi.

ABD hükümeti bir yasak koymaya karar verirse, elbette bu yasalara uyacağız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!