Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

McAfee’nin ‘Hacklenemez’ Dediği 100.000 Dolar Ödüllü Donanım Cüzdanı, ”Ucuz” Akıllı Telefon Parçaları Kullanıyor

John McAfee ve kripto para donanım cüzdanı üreticisi Bitfi, daha önce ‘hacklenemez’ diye vurguladıkları cüzdanın fotoğrafları internete yayıldıktan sonra ciddi eleştiri yağmuruna tutuldu.

‘Hiçbir Güvenli Unsur Yok’

Yaratıcılarının ‘hacklenemez’ olarak reklamını yaptıkları Bitfi donanım cüzdanı, bir sosyal medya kullanıcısının iddiasına göre, aslında ‘ucuz’ akıllı telefonlarda bulunan standart bir ana kart levhası üzerinde çalışmakta.

Görünüşe göre aynı donanım şu an 35 dolar gibi bir fiyata Alibaba üzerinden satın alınabilecek cihazlarda kullanılan ile aynı. Bir Twitter yorumcusu donanımın içini açıp ana kartın fotoğraflarını yayınladı ve cüzdanın temel olarak hiçbir güvenli unsura sahip olmadığını vurguladı.

Güvenlik Endişeleri

McAfee ilk olarak geçtiğimiz ay içerisinde kendi tabiri ile ‘kurşun geçirmez’ bir kripto para donanım cüzdanı üretme niyetini açıklamıştı. John yaptığı açıklamada bunu Bitfi ile ortaklaşa yapacaklarını da duyurmuştu.

Bu açıklamadan sonra John bu ürünü hackleyebilecek herhangi bir kişiye 100.000 dolar ödül vereceğini de duyurup sağlam bir sükse yapmayı da başardı.

Kendisi 24 Temmuz tarihinde attığı bir tweet ile şunları ifade etti:

” Hiçbir şeyin hacklenemez olduğunu iddia edip & benim Bitfi cüzdanımın gerçek anlamda dünyanın ilk hacklenemez cihazı olduğuna inanmayan negatif kişilerin hepsine sesleniyorum, bunu hackleyebilen kişiye 100.000 dolar ödül var. Para konuşur.. Detaylar Bitfi.com’da”

Hacklenemez unvanına vurgu yapan aynı Twitter yorumcusu, bu cüzdan ile rekabet eden diğer donanım cüzdanlarının herhangi bir hatasızlık beyanında bulunmadıklarını ve buna rağmen tasarım konusunda daha güvenli olduklarını ifade etti.

”İlk olarak Trezor ve Ledger ciddi anlamda çok daha temel ve sağlam. Saldırı yüzeyini kısıtladığınızda güvenli bir sistem kurmak çok daha kolay. İkinci olarak ise, bu ikisi de paketlerin içerisine kurulan bir flash eklentisi ile birlikte mikrokontrolör kullanmakta ve bu da cihazın hacklenmesini çok daha zor hale getiriyor. Üçüncü olarak ise, Trezor aygıtın yazılımını sizin kurmanıza da olanak sağlıyor. Cihazın tam olarak hangi yazılım üzerine kurulu olduğunu kontrol edebilir veya bunu kendiniz kurabilirsiniz. Dördüncü olarak ise, ikisi de hacklenemez olduklarını iddia etmiyor.”

McAfee henüz ürünü hakkındaki iddialara cevap vermedi ancak Bitfi hala bu cihazın çok güçlü ve hacklenemez olduğunu iddia etmeye devam ediyor. Bitfi’nin internet sayfasında cihaz hakkında şu açıklamalar yer almakta:

”Bir hesaplama cihazı olarak bu diğer sıradan donanım cüzdanlarına kıyasla çok daha fazla üretim maliyetine sahip ancak bizim görevimiz bu teknolojiyi herkes tarafından erişilebilir bir hale getirmek ve fiyatları da olabildiğince makul tutmak.”

Ödül programı hakkında ise detaylar şu şekilde:

  • İlk olarak cüzdana 50 dolar yatırmanız gerekiyor. Bunun temel amacı hem olayı ciddi hale getirmek hem de sadece ciddi kişilerin katılmasını sağlamak.
  • Daha sonra yatırdığınız parayı cüzdandan çekebilir veya başka bir yere aktarabilmeniz gerekiyor.
  • Bunu da başarılı bir şekilde yapıp, Bitfi’ye bunun kanıtını sunduğunuzda, 100.000 dolarlık büyük ödül sizin oluyor.

Şu ana kadar cüzdanı hackleyebilen herhangi bir kişi çıkmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment