Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pundi X CEO’su: 2021 Yılına Kadar 100.000 Kripto PoS Cihazı Dağıtmayı Planlıyoruz

PoS cihazı üretimi ve geliştirmesi yapan Pundi X firmasının CEO’su Zac Cheah, küresel kripto para sektörünün 2021 yılına kadar 100.000 kripto PoS cihazları ile donatılacağını ifade etti.

ZDNet Korea ile röportaj yapan Cheah şunları ifade etti:

”Önümüzdeki üç yıl içerisinde, en azından 100.000 kripto PoS cihazı dağıtımı yapılacak. Geçtiğimiz altı ay içerisinde dükkanlar Pundi X’ten 25.000 kripto PoS cihazı talebinde bulundu.”

Hedef Ticari Dükkanlar

Starbucks başkanı Howard Schwartz’ın daha önce söylediği gibi, kripto para ve finans sektörünün dışındaki multi milyar dolarlık firmalar ve holdingler, ticari dükkanların kripto para kabulü konusunda çok fazla aktif olmamasından dolayı, Bitcoin ve Ether gibi kripto para birimlerine biraz şüpheci yaklaşmakta. Kendisi şunları ifade etmişti:

”Ben kişisel olarak blockchain teknolojisinden bir veya bir kaç tane yasal ve güvenilir kripto para çıkacağını düşünüyorum. Ve tüketici uygulaması açısından bu meşrutiyet ve güven, bir marka ve bir tuğla ve harç ortamı (işlerin eski usul fiziksel temaslara dayalı olarak yapılması)  tarafından meşrulaştırılmalıdır. Bu sayede müşteri işlemleri sağlayan şirkete güven duyar.”

Şu an için kripto para birimlerinin ticari işletmeler tarafından geniş çapta kabulünün önünde duran 3 temel engel var:

  • Volatilite
  • Yüksek işlem ücreti / ölçeklenebilirlik
  • Mevcut cihazlardaki kripto para desteği eksikliği

Pundi X hem çeşitli kripto para birimlerini hem de kredi kartı işlemleri gibi mevcut ödeme metotlarını destekleyen PoS cihazları üreterek kripto para entegresi sorununu çözmüş gibi duruyor. Ancak volatilite ve yüksek işlem ücretleri hala sağlam birer engel olmaya devam ediyor.

Tether, TrueUSD, CircleUSD ve Basis gibi stabil koinlerin piyasaya çıkması işletmelere volatiliteyi aşma konusunda bir seçenek sundu. Bu gibi stabil koinlerin değeri ABD dolarına endeksli olduğu için volatiliteden çok fazla etkilenmiyorlar.

Kripto para birimlerine özgü yüksek işlem ücretleri konusuna gelecek olursak, aralarında Bitcoin ve Ethereum‘un da olduğu çoğu blockchain protokolü, mikro işlem veya neredeyse sıfıra yakın işlem ücreti gerektiren çok küçük ödemeler yapabilen iki katmanlı çözümler ya üretti, ya da üretme aşamasında.

Bu sebeplerden ötürü, dönem ortasına doğru, kripto para birimlerinin ticari işletmeler tarafından kabulünün önünde duran en temel iki engelin çözülebilmesi çok olası duruyor.

Cheah kripto PoS cihazlarının Güney Kore ve Çin gibi ülkelerde çok daha faydalı olabileceğini ifade etti. Bunun sebebi olarak da, bu ülkelerdeki işletmelerin %90’ının kredi kartı ve Alipay, Samsung Pay ve KakaoPay gibi mobil ödeme uygulamalarını kullanmaya başladığını ve Pundi XPOS‘un da içlerinde Alipay, Samsung Pay ve WeChat Pay gibi mobil ödeme uygulamalarını desteklemesini gösterdi. Cihaz bunlara ek olarak banka kaynaklı kartlarla yapılan ödemeyi de kabul ediyor.

Ancak, sadece kripto para birimlerini desteklemek,  işletmelerin mevcut alt yapı sistemlerini bırakıp, kripto PoS sistemine geçmelerini sağlayacak kadar etkili olmayacaktır. Cheah bunun olması için kripto para birimlerinin uzun vadede küresel ekonomi içerisinde ana ödeme yöntemi olması gerektiğini ve buna inandığını ifade etti.

Güney Kore Temel Pazarları

Cheah’ın dediğine göre, küresel kripto işlemlerinin neredeyse %35’ine sahip olan Güney Kore, yakın gelecekte Pundi X’in odaklanacağı kilit piyasalardan bir tanesi olacak.

”Güney Kore’nin küresel kripto işlemlerinin %35’ine sahip olduğunu göz önünde bulundurursak, oradaki işletmelerin kripto para kabulü konusunda talepleri hızlı bir şekilde artacaktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment