Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street’in ‘Kripto Kralı’: Bitcoin ”İnternetin Para Birimidir”

Wall Street‘in ‘Kripto Kralı’, CNBC‘nin Fast Money paneline katıldı ve Bitcoin’in yararlarını ele aldı.

Bitcoin En İyi Kripto Yatırımıdır

Susquehanna International Group bünyesinde kripto para ticareti bölümü başkanı olan Bart Smith, alandaki tecrübesi ve kripto para birimlerine yatırım yapma konusundaki olumlu tutumu yüzünden sık sık Wall Street’in  ”Kripto Kralı” olarak da anılan bir isim. Kral tekrardan Fast Money programına katıldı ancak bu sefer hedefi Bitcoin’in yararlarını konuşmak idi. Panelde insanların Bitcoin’i ”işlevsel olarak kullanmakta” olmalarından dolayı, Bitcoin’in hala en iyi kripto yatırımı olduğunu ifade etti.

”Eğer insanların işlevsel olarak kullanmakta olduğu ve bugün bile aktif olarak kullanabileceğiniz bir varlığa sahip olmak istiyorsanız, bu Bitcoin’dir.”

Fast Money panelinde Smith’e piyasanın mevcut durumu ve Bitcoin’in kötüye giden fiyatı hakkında sorular adeta yağmur gibi soruldu. Smith ise 2017 yılının sonbaharında üretilen Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine gönderme yapıp bunların kripto para piyasası için zamansız bir büyüme gerçekleştirdiğini ifade etti.

Smith konu hakkında şunları dile getirdi:

”İnsanlar Bitcoin hakkında çok heyecan yaptı, diğer bütün tokenlar ve onların kullanım alanları konusunda da çok heyecanlandılar. Ve insanlar bu konuda heyecan yapmaya devam ettikçe, birden bire diğer bütün küçük tokenların ciddi anlamda (bitcoin’e göre) daha iyi performans göstermeye başladığını gördük. Kendimizi çok aştık.”

Bitcoin Amaca Hizmet Ediyor

Kripto Kralı daha sonra Bitcoin’in yarattığı kullanım alanlarına değindi ve ABD içerisindeki insanların kripto para almak için genellikle dolar kullandığını, ama diğer ülkelerdeki insanların bunu Bitcoin ile yaptığını ve bu durumun Bitcoin’i ”kripto’nun rezerv para birimi” haline getirdiğini ifade etti.

Kripto’nun rezerv para birimi olmasının yanı sıra, Smith bunun bir tür havale ödeme yöntemi olduğunu da ekledi. Belirli bir ülkede çalışıp kendi memleketlerine para göndermek isteyen insanlara değinen Smith, şunları belirtti:

”Bunlar Western Union kullanıyorlar, geleneksel bankalar kullanıyorlar ama bu pahalı ve yavaş bir yöntem ve karşınızda, iyi de olsa kötü de olsa, sizi para göndermekten alı koyabilecek insanlar yer alıyor. Ama Bitcoin ile, hızlı ve ucuz şekilde para gönderebilirim. Ve açıkçası kimse beni durduramaz.”

Smith paneli, Bitcoin’in belirli bir kullanım amacı oluşturmasından dolayı, rekabet avantajına sahip olduğunu vurgulayarak noktaladı:

”Akıllı kontratlar veya lightning network veya farklı teknolojik gelişmelere bakacak olursanız, bence insanlar bu işlerin çok zor olduğunu ve yakın zamanda gerçekleşmeyeceğinin farkına varmaya başladı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment