Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Maliye Bakanlığı: Kendi Dijital Paramızı Oluşturmalıyız

Rusya Maliye Bakanlığı, ABD’nin uyguladığı yaptırımlardan kaçınabilmek için Avrasya Ekonomik Birliği genelinde bir dijital para oluşturmayı öneriyor.

Rusya’nın önde gelen haber ajanslarından Rambler’ın haberine göre ülkenin Maliye Bakanlığı, Avrasya Ekonomik Birliği genelinde kullanılacak bir dijital para üretmeyi öneriyor. ABD’nin yaptırımlarından endişelenen Bakanlık, bu projenin aslında kaçınılmaz olduğuna inanıyor.

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev, Avrasya Ekonomik Birliği genelinde kullanılacak bir dijital paranın 2020 veya 2021 tarihinde hayata geçirilebileceğini düşünüyor.

Moiseyev’in konu hakkındaki açıklamalarına göre yetkililer, bu dijital paranın üretim sürecinde büyük ihtimalle Blockchain teknolojisinden faydalanmayacaklar.

Bakan Yardımcısı Moiseyev, bu projeyi desteklemek için Avrupa Para Birimi’ne (ECU) benzer bir paranın kullanılabileceğini düşünüyor.

Avrupa Para Birimi (ECU) projesi Avrupa Ekonomik Birliği’ne üye olan ülkeler tarafından 1979 yılında geliştirildi. Bu paranın değeri, birliğe üye olan 9 farklı ülkenin paralarının sabit tutarlarının toplamından oluşuyordu. Üye ülkeler, ECU’yu 1999 yılında euro ile değiştirdiler.

Birlik Dışı Destek

TASS gibi kaynaklara göre Rusya’nın geliştirmeyi düşündüğü bu proje her ne kadar görünürde yalnızca Avrasya Ekonomik Birliği’ni kapsasa da aslında çok daha geniş bir kitleye hitap ediyor.

Cointelegraph’a göre Rusya’nın bu projesi, henüz adı net olarak açıklanmamış olsa da Rusya ile ortak olan ülkeler tarafından da desteklenebilir.

Bakan Yardımcısı Moiseyev, bu dijital paranın ABD yaptırımlarından kaçınmak için geliştirileceğini söylüyor. Yani ABD yaptırımlarından kaçınmak isteyen ve Rusya ile iyi ilişkiler geliştiren her ülke, bu paradan faydalanabilir. Moiseyev’in açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Aldığımız duyumlara göre yeni yaptırımlar uygulanacakmış. Biz de bu yaptırımlara yanıt verebilmek için ABD Doları’na dayalı olmayan bir finans sistemi geliştirmeliyiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment