SEC Coinbase’in Kripto Talebine Yanıt İçin 120 Gün Süre İstedi!
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Coinbase’in kripto para piyasasındaki kural netliğine yönelik talebine ortalama 4 ay içerisinde yanıt verebileceğini açıkladı.
SEC, kripto para borsası Coinbase’in kripto para piyasası için daha fazla netlik çağrısına 4 ay sonra yanıt verebileceğini duyurdu. Halbuki ABD Temyiz Mahkemesi SEC’nin Coinbase’in talebine yanıt vermesi için 7 gün süre tanımıştı fakat süre doldu ve SEC bu kadar kısa bir sürede düzenleyici netliğin sağlanamayacağını öne sürdü.
Coinbase, ABD özelindeki kripto para regülasyonlarına dair daha fazla netlik için SEC’e karşı dava açmış ve mahkeme süresince sıkıştırmaya devam etmişti. Fakat görünen o ki bu yanıtın verilmesi yaz sonuna kalacak.
Öte yandan SEC’nin vereceği yanıtın sektör için iyi mi yoksa kötü mü olacağını şimdiden kestirmek zor görünüyor.
Konu hakkındaki açıklamanın detaylarına bakıldığında henüz nasıl bir işlem uygulayacakları konusunda kararsız görünen SEC cephesi, 7 gün içinde cevap verme talebini de adeta küçümsedi. SEC, konu hakkındaki bir önceki açıklamasında da Coinbase’in talebine karşı bir cevap verme zorunluluğunun olmadığın belirtmişti.
Coinbase’in, SEC’i yedi gün içinde harekete geçmeye zorlamak için hiçbir hakkı ve yetkisi yoktur. SEC, bu dilekçenin tamamı ya da bir kısmı üzerinde nasıl bir işlem yapacağına karar henüz vermemiştir. Bu durum, talep dilekçesinin genişliği ve sadece aylar önce sunulduğu ve Coinbase tarafından yakın zamanda tamamlandığı gerçeği göz önüne alındığında tamamen makuldür.
Coinbase’in yeni kurallar talep ederek mevcut kuralları atlatmaya çalıştığının farkında olduğunu belirten düzenleyici kurum, her ne olursa olsun kripto para borsasının mevcut yasalara uymak zorunda olduğunu vurguladı.
Konu hakkında sosyal medya üzerinden yorumda bulunan Coinbase Baş Hukuk Yetkilisi Paul Grewal, SEC’nin mahkemenin açık emrine rağmen işgüzar bir tavır sergilediğini belirtti. Bununla birlikte SEC çalışanlarının Gary Gensler tarafından dile getirilen açık beyanları bir karar olarak görmediği veya farklı şekilde yorumladığını öne sürdü.