Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Mahkemesinden SEC’e Emir: Coinbase’e Yanıt Vermesi İçin 1 Haftası Var!

ABD mahkemesi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Coinbase’in düzenleyici netlik gelmesi yönündeki talebine yanıt vermesi için 7 gün süre verdi.

ABD Üçüncü Daire Temyiz Mahkemesi 6 Haziran tarihinde görülen duruşmada, SEC’ye Coinbase için emir verdi. Davaya göre SEC’nin Coinbase tarafından kripto para piyasasının düzenlenmesine dair tutumlarına netlik getirmeye yönelik talebe yanıt vermesi için 7 gün süresi bulunuyor.

Resim

Coinbase, SEC’nin sektöre dair bir mevzuat yayınlama konusunda ısrarla net bir duruş sergilememesine karşılık bir dilekçe vermiş ve dilekçenin yanıtlanmaması üzerine regülatöre dava açmıştı.

SEC’nin Coinbase’e kayıt dışı aracı kurum (broker) faaliyetleri gösterdiğine dair dava açmasında kısa bir süre sonra yayınlanan mahkemen kararına göre SEC, 7 gün içerisinde Coinbase’in talebini reddetme niyetinde olup olmadığını, reddedecek ise nedenlerini veya bir karara varmayı umduğu tarihi 7 gün içinde açıklamak zorunda.

Coinbase Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden, SEC’nin taleplerine cevap vermesi durumunda yakın zamanda Coinbase’e ve diğer şirketlere açtığı gibi davalar açamayacağına inandığını öne sürdü.

Ayrıca kurumların yaptırım eylemlerinden önce kural koyma yoluna gitmesi gerektiğini dile getirerek bu noktada SEC’nin hatalı tavrını eleştirdi.

Grewal 24 Nisan tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden, SEC’yi kripto para piyasasının düzenlenmesine dair tutumlarına netlik getirmeye zorlamak amacıyla dava açtığını duyurmuştu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!