Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanı Yellen’dan SEC Davaları Sonrası Kongreye Kripto İsteği!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen SEC ve CFTC’nin kripto para ekosistemine karşı eylemlerini desteklerken Kongre ile birlikte çalışma isteğinde bulundu.

SEC’nin Binance ve Coinbase’e açtığı davalar üzerinde Hazine Bakanı Janet Yellen açıklamalarda bulundu. Yellen 7 Haziran tarihinde yayınlanan bir röportajda, kripto para sektöründe hala bazı boşluklar olduğunu ve yatırımcı koruması adına bu boşluklar için ek düzenlemeler gerektiğini dile getirirken bu konuda Kongre ile beraber çalışmak istediğini belirtti.

Yellen ayrıca ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ve ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) kripto para ekosistemine karşı eylemlerini desteklediğini dile getirdi.

Bakan röportajında, Kongre ile bu konuda çalışmaya istekli olduklarını söylerken kripto para şirketlerine dair kurumların yetenek ve imkanlarını kullanmasını desteklediğini bu eylemlerin sektörde faaliyet gösteren yatırımcıların korunması adına gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Düzenlemelerin kripto para birimi sektörü adına pozitif sonuçlar doğuracağına inandığını ifade eden Yellen, Kongre’nin bu noktada hızlı bir şekilde hareket etmesi ve mevcut kuralların da titiz bir şekilde uygulanması gerektiğini belirtti.

Öte yandan bankacılık sektöründe bir miktar konsolidasyon görülebileceğine dair ifadelerde bulunan Yellen, enflasyonun düşürülmesinin mevcut ekonomik gündemin en önemli unsurlarından biri olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!