Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su Brian Armstrong SEC’ye Sitemkar: Tutumu Değişti Mi?

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase CEO’su Brian Armstrong, SEC’nin son 2 senede Coinbase’e karşı değişen tutumunu eleştirdi.

Brian Armstrong 7 Haziran tarihinde yayınlanan röportajda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) 2021 yılında Conibase’i inceleyerek halka arz olmasına onay verdiğinin altını çizdi. Arz olmadan önceki yapılarını aynı şekilde devam ettirdiklerini öne süren Armstrong, SEC’nin buna rağmen borsaya karşı tutumunu değiştirdiğini iddia etti.

Armstrong, arz sırasında her türlü bilgiyi sağladıklarını ve ilgili dönemde halka arzını onaylayan SEC’nin şimdi eylemlerini sakıncalı bulmasının “hoş” olmadığını belirtti ve şu ifadelerde bulundu:

Şeffaflık konusunda uzun bir geçmişimiz var. Bunları halka arz olmadan önce kanıtladık. Halka arz olabildik çünkü istenilen her türlü bilgi ve belgeyi sağladık.

CEO’nun ifadelerine göre SEC’nin tutumu yakın geçmişte Gary Gensler’in kongre karşısında yaptığı konuşmada, kripto para birimi sektörü üzerinde yeterince otoritelerinin olmadığını söylemesi üzerine değişmeye başladı.

Bu noktadan sonra ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve SEC arasında kripto para sektörüne dair fikir çatışmaları görüldüğünü dile getiren CEO, SEC’ye defalarca düzenleyici netlik için başvuruda bulunduklarını ancak yanıt alamadıklarını belirtti.

Nihayetinde kendilerine karşı hukuki adımlar atıldığını ifade eden Armstrong, bu durumun ABD ekonomisi için iyi olmadığını söyledi.

Ayrıca SEC Başkanı Gensler’in dava üzerine verdiği demeçte, ne kastettiğini anlamanın zor olduğunu token konusunda 16 binlik büyük bir sayıdan bahsettiğini dile getiren CEO, Coinbase cüzdanlarıyla trade yapılmadığını ve birçok token’ı zaten inceleme sonrası listelemediklerini söyledi.

Öte yandan halka arz konusunda pişmanlık yaşayıp yaşamadıkları sorusunu cevaplayan CEO, bu konuda sektörde bir ilki başarmak istediklerini ve ilk olmanın beraberinde bazı zorlukları getirmesinin doğal olduğunu belirtti.

Gensler 6 Haziran tarihinde katıldığı bir programda, Binance ve Coinbase davalarına karşı çeşitli açıklamalarda bulunmuş ve Coinbase’in kendi cüzdanı aracılığıyla 16 binden fazla token alınıp-satılabildiğini iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!