Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Garry Gensler Binance ve Coinbase Davaları Hakkında Canlı Konuşuyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Garry Gensler, Binance ve Coinbase’e yönelik davalar hakkında CNBC ekranlarında canlı konuşuyor.

SEC başkanı Garry Gensler:

Menkul kıymet yasaları yıllardır bellidir ve herhangi bir değişiklik beklenmemeli. Kripto paralar diğer menkul kıymetlerden farklı olmamalı, uyumluluğa ihtiyacımız var. Kendilerini borsa olarak adlandıran platformlar müşteri fonlarını ayrı tutma konusuna dikkat etmiyorlar ve kontrol eksiklikleri söz konusu.

Kripto para borsaları birçok fonksiyonu barındırıyor ve bazı kişilerin kanunlardan kaçmasına yardımcı olacak bir yasa dışı ağ sunuyor. Binance davasında bu durumdan söz ettik.

Binlerce token bulunuyor. Coinbase’in kendi cüzdanı aracılığıyla 16 binden fazla token alınıp-satılabiliyor. Daha fazla dijital paraya ihtiyacımız yok. Zaten dijital para birimimiz var ABD Doları, Euro, Yuan. Artık hepsi dijital. Kripto paralar eğer gerçek bir değer taşıyorsa SEC uyumluluğu güven oluşturur. SEC uyumluluk için kripto para sektörü ile birlikte çalışmaya hazır.

Binance gibi platformlar fon saklamak için uygun ve güvenilir değil. Fon yöneticilerinin bu konuda uyumlu davranmasını bekliyoruz.

Asıl göstermemiz gereken şey borsaların ve aracı kurumların dolandırıcılık ve manipülasyona karşı olduklarını belirtecek bir şekilde SEC’ye kayıt olmaları ve kurallara uymaları gerektiğidir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!