Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den SEC Davası ile Sadece 914 Milyonluk Net Çıkış: Bitcoin Çıkışları Cüzi Kaldı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Binance ve CEO Changpeng Zhao’ya (CZ) açtığı dava, beklediği kadar büyük bir etki yaratmadı.

SEC’nin Binance ve CEO CZ’ye karşı başlattığı dava kripto para piyasasında şok etkisi yaratırken Binance’den milyonlarca dolar değerinde varlık çıkışı görüldü. On-chain analiz platformu Watchers Pro tarafından sunulan verilere göre SEC tarafından açılan dava haberinin gelmesini ardından 24 saat içerisinde Binance’in rezerv varlıklarından 914 milyon dolar değerinde net çıkış oldu.

Glassnode verilerine göre ise net çıkışın yalnızca %30’a yakın bir kısmını Bitcoin (BTC) oluşturdu. Dava açıldıktan sonra çekilen Bitcoin sayısı tüm zamanlarda borsa üzerinden yaşanan en büyük 12. çıkış olurken yalnızca 10 bin 500 BTC dışarı çıktı.

Söz konusu 24 saatlik süre zarfında toplam varlık çıkış 1 milyar 777 milyon dolar değerinde olurken borsaya giriş yapan varlık değeri ise 863 milyon dolarla sınırlı kaldı. Bu ani çıkış ilk bakışta yüklü miktar gibi görünse de Binance’in 52,9 milyar dolarlık toplam rezervinin sadece %1,7’sini temsil ediyor.

Öte yandan verilere göre en çok varlık çıkışı yaşanan kripto para 755 milyon dolar değer ile Tether (USDT) olurken ikinci sırada 444 milyon dolarlık Ethereum (ETH) çıkışı yer aldı.

Piyasa analistleri, böyle ciddi bir haber akışının ardından yaşanan düşük hacimli varlık çıkışını yatırımcıların Binance’e olan güveni şeklinde yorumladı.

Son olarak ABD Vadeli İşlemler ve Borsa Komisyonu (CFTC) tarafından açılan dava sonrası Binance’de 736 milyon dolarlık net çıkış yaşanmıştı. Binance o günlerde de bütün para çekme işlemlerini sorunsuz şekilde tamamlamayı başarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!