Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Borsalar Binance Davasındaki Altcoinleri Delist Edecek Mi? 115 Milyarlık Zor Karar!

SEC’nin Binance davasında 12 altcoin için menkul kıymet nitelendirmesi yapmasının ardından söz konusu kripto paraların akıbeti merak edilmeye başlandı.

ABD Menkul Kıymetler borsa Komisyonu (SEC) 5 Haziran tarihinde dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e açtığı davada, toplam piyasa değeri12 kripto parayı menkul kıymet olarak nitelendirdi. Halihazırda SEC ile arasında dava bulunan XRP de bu altcoinlerin arasına dahil edilirse toplamda 115 milyar doların üzerinde piyasa değerine ulaşılıyor.

Yapılan bu etiketlemenin ABD’de faaliyet gösteren kripto para borsalarını zorlu bir yol ayrımına sokabileceği öne sürüldü.

Davada yer alan kripto paralardan BNB 44, Cardano (ADA) 12, Solana (SOL) 7,9, Polygon (MATIC) 7,7, TRON (TRX) 7,1, Binance USD (BUSD) 5,1, Cosmos (ATOM) 2,9, Filecoin (FIL) 1,8 ve Algorand (ALGO) 1 milyarlık piyasa değerine sahip. Ayrıca davada yer almayan ancak daha önceden SEC ile davası bulunan 26,6 milyarlık Ripple da eklenince toplamda 116,5 milyar dolarlık piyasa değerine çıkılıyor.

Dijital varlık yatırım şirket Arca Baş Yatırım Sorumlusu Jeff Dorman, karardan etkilenen Kraken, Coinbase ve Bittrex gibi ABD içinde faaliyet gösteren kripto para borsalarının bu varlıklara dair alım-satım hizmetlerini sonlandırıp sonlandırmamak konusunda bir karar vermek zorunda olacaklarını belirtti.

Borsalar için sunulan bir diğer çözümün ABD dışında faaliyet göstermek ve bu varlıkları listelemeyen ABD iştirakleri oluşturmak olduğu belirtilirken bu iştiraklerin gelir düşüklüğü yaşayacağına dikkat çekildi.

Alman bankacılık devi Berenberg analisti Mark Palmer konu hakkında 5 Haziran tarihinde yayınlanan bir raporda, Binance’e açılan davanın geçmişte Kraken ve Bittrex’e açılan davaları yansıtan detaylara sahip olduğunu belirtti.

Söz konusu kripto para birimlerini bulunduran ve ABD’de faaliyet göstere borsaların nasıl bir yol izleyeceği ise henüz merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!