Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Piyasa Oyuncuları Binance Davasını Fırsata Çevirdi: Düşüşü Satın Alıyorlar!

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance’e açtığı davanın ardından kripto para sektörünün öncü aktörleri ve bazı balinalar düşük fiyatları alım fırsatı olarak değerlendirdi.

SEC’nin Binance ve CEO Changpeng Zhao’ya (CZ) açtığı dava sonrası düşen kripto para fiyatları dev piyasa oyuncularını harekete geçirdi. On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından sağlanan veriler kripto para sektörü aktörlerinin düşüşü fırsat bilerek harekete geçtiğini vurguladı.

Verilere göre piyasa yapıcı Cumberland, stablecoin’in ihraççısı Circle’dan 67,9 milyon USDC çekti ve bu varlıkların tamamını kripto para borsası Coinbase’e aktardı.

Öte yandan kurumsal müşterilere kripto para hizmeti sunan FalconX platformu ise Binance’e 29,5 milyon USDC yatırarak dikkat çeken bir diğer isim oldu.

Benzer bir işlem de blockchain yatırım firması FGB Capital cephesinden geldi. SEC’in dava haberinin yayılmasından kısa bir süre sonra harekete geçen şirket, Binance’e 44 milyon USDT yatırdı.

Piyasa analistleri yapılan bu işlemleri, öncü şirketlerin düşük fiyatlardan alım yapma hazırlığı olarak yorumladı.

On-chain verileri geçtiğimiz dönemde başarılı işlemleriyle tanınan iki farklı kripto para balinasının da bu düşüş esnasında harekete geçtiğini gösterdi. Balinalardan ilki Binance’e 15,9 milyon dolar değerinde USDT göndererek ortalama 1.808 dolardan 8.800 adet ETH satın aldı. Bir diğeri ise merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Aave’den (AAVE) çektiği 703 bin USDC ve 2,5 milyon USDT ile ortalama 1.810 dolardan 1.850 adet ETH’yi portföyüne ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!