Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Kripto Cüzdanına Yönelik 35 Milyonluk Saldırının Arkasında Kuzey Kore Mi Var?

Kripto para cüzdanı Atomic Wallet’a saldırarak 35 milyon dolar değerinde kripto para çalan hackerlar bu varlıkları Lazarus Grup bağlantılı Sinbad karıştırıcısına gönderdi.

Blockchain analiz firması Elliptic tarafından sunulan araştırma, Atomic Wallet saldırganlarının çaldıkları varlıkları Kuzey Koreli Hacker grubu Lazarus’un sıklıkla tercih ettiği Sinbad.io kripto para mikserine taşıdığını ortaya koydu. Açıklamaya göre saldırganlar çaldıkları varlıkları önce Bitcoin’e (BTC) dönüştürdüler ve ardından aklama işlemine başladılar.

Söz konusu mikserin daha önceki Kuzey Koreli Lazarus Grubu saldırılarında sıklıkla para aklama yöntemi olarak tercih edilmesi akıllara bu saldırının da Lazarus kaynaklı olabileceğini getirdi.

Kripto para cüzdanının geliştirici ekibi tarafından saldırının ardından yapılan açıklamada bütün kullanıcıların %1’inden azının etkilendiği belirtilmiş ve varlıkları kurtarmak için çalışmaların başlatıldığı ifade edilmişti.

2023 yılının Şubat ayında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayınlanan raporda, Kuzey Kore bağlantılı hackerların 2022 yılı içerisinde çalınan kripto para varlıklarının yaklaşık 1 milyar dolarından sorumlu olduğu belirtmişit. On-chain analiz şirketi Chainalysis söz konusu rapora paralel olarak yaptığı açıklamada, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının çaldıkları varlıkları aklamak için sıklıkla Tornado Cash ve Sinbad gibi mikserlere aktardığını vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!