Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Altcoin Devrim Niteliğindeki Yükseltmeyi Tamamladı: Fiyat Ne Durumda?

Ethereum’un (ETH) katman-2 protokolü (L2) Optimisim (OP), Bedrock yükseltmesinin başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Optimism’in 7 Haziran tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderiye göre devrim niteliğindeki Bedrock yükseltmesi başarıyla tamamlandı.

İşlem maliyetlerinin azalmasını, işlemlerin daha hızlı gerçekleştirilmesini, ağ güvenliğinin artırılmasını ve Ethereum optimizasyonunu sağladığı belirtilen yükseltmenin aynı zamanda Optimism’i birden fazla ağdan oluşan bir süper ağ hedefine yaklaştırdığı öne sürüldü.

Ayrıca Bedrock yükseltmesinin ağı çok istemcili hale getirdiğini ve artık ağı çalıştırmak için  birden fazla istemci yazılımı seçeneği bulunduğu da belirtildi.

Bir hard fork olarak tanımlanan yükseltme, Optimism ekibine göre beklenenden uzun sürdü ancak bu duruma arşiv veri diski boyutunun neden olduğu söylenilerek endişelenecek bir şey olmadığı iması yapıldı. Yükseltme, toplamda 19 saatten uzun bir sürede tamamlandı.

Coingecko verilerine göre Optimism’in yerel token’ı OP yükseltmeye başlanmadan kısa bir süre önce %9,21 değer kazanarak 1,41 dolar seviyesinden 1,54 dolar seviyesine yükseldi. Ancak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Coinbase’e dava açması ve piyasadaki düzenleyici belirsizlik gibi nedenlerle yükseliş yerini satış dalgasına bıraktı. Kazandığı değeri piyasaya geri iade eden OP, yazım itibariyle 1,41 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bedrock yükseltmesinin başarıyla tamamlanması Base’in ana ağa geçiş kriterlerinden birinin de kısmen yerine getirilmesini sağladı. Coinbase, geçtiğimiz ay Base’in yol haritasına yönelik yaptığı açıklamada, Bedrock yükseltmesinin başarıyla gerçekleştirilmesi ve denetlenmesinin Base’in ana ağa geçmeden önce sağlanmasını bekleyecekleri kriterlerden biri olduğuna değinmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!