Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den Base Ağı İçin Yol Haritası: Görünürde Token Planı Var Mı?

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in Ethereum (ETH) katman-2 ağı Base, yeni yol haritasını ve ana ağa geçiş kriterlerini paylaştı.

Base 24 Mayıs tarihinde resmi blog sitesinde yayınladığı gönderide, geliştirici ekibin yakın zamanda yapılması planlanan ana ağ lansmanına hazırlandığını duyurdu. Ekip gönderide, lansmandan önce yeterliliklerinin sağlandığından emin olacakları kriterlere değindi.

Geliştirici ekip, mevcut durumda test halinde olan Base’in ana ağ lansmanından önce test ağının kararlı bir şekilde çalıştıkları konusunda hemfikir olacaklarını belirtti. Bunun yanı sıra Ethereum katman-2 protokolü Optimism’in (OP) Bedrock yükseltmesinin başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra incelenmesi ve denetlenmesinin de Base ana ağından önce sağlanmasının bekleneceği kriterlerden biri olduğu ifade edildi.

Ayrıca Base, lansmandan önce tüm iç ve dış denetimlerin kritik öneme sahip bir açığa rastlanmadan tamamlanmasının da kriterler arasında yer aldığını belirtti.

Bir Base temsilcisi konu hakkında verdiği demeçte, Base’in ana ağ lansmanı yaklaştıkça kilometre taşlarını yayınlayacaklarını ve kesin zaman çizelgesinin yakında kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.

Token Planı Var Mı?

Base üzerinde çıkarılabilecek yenilikler hakkında piyasada çeşitli spekülasyonlar yayıldı. Birçok kripto para yorumcusu Base adında yeni bir token çıkarılacağı düşünse de ekip çıkarmama konuda kararlı görünüyor.

Base ekibinin ağın yerel bir token’ı olmayacağına dair ısrarlı söylemlerine karşın ağ üzerinde çalıştırılacak uygulamalarda kullanılması için bir enflasyon korumalı stablecoin geliştirilmesine dair talepleri kullanıcıları çeşitli senaryoları değerlendirmeye azmettirdi.

Öte yandan Base’e karşı çıkan çeşitli kripto para sektörü aktörlerinin de bulunduğunun altı çizildi. Merkeziyetsizlik savunucu Chris Blec’in Base’in kullanıcı doğrulaması gerektireceğine ve bunun mahremiyet ihlaline yol açacağına dair söylemleri bazı kullanıcılar tarafında karşılık buldu.

Base, geçtiğimiz şubat ayının sonunda Coinbase tarafından tanıtılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!