Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tornado Cash Saldırganı Fonları Taşımaya Başladı: İzi Sürülebilir Mi?

Tornado Cash’in (TORN) DAO varlıklarını ele geçiren saldırgan iki farklı işlem yaparak yaklaşık 350 bin dolar değerinde varlığı farklı adreslere taşıdı.

Tornado Cash’in merkeziyetsiz otonom organizasyonunun (DAO) yönetimini truva yazılımıyla ele geçiren saldırgan tekrardan harekete geçti. Saldırgan, kötü niyetli faaliyetlerinin sonucunda elde ettiği 1 milyon dolardan fazla varlığın bir kısmını iki farklı işlemle bilinmeyen adreslere aktardı.

Blockchain veri platformu Etherscan verilerine göre saldırgana bağlı adresler 24 Mayıs Çarşamba günü Tornado Cash protokolünü kullanarak iki işlemde yaklaşık 178 bin dolar değerinde 100 ETH ve yaklaşık 165 bin dolar değerinde 38.000 TORN token taşıdı.

Tornado Cash aracılığıyla yapılan bu işlemler sebebiyle çalınan varlıkların takibi neredeyse imkansız hale geldi.

Haberin kaleme alındığı esnada saldırganın cüzdanında yaklaşık 35 bin dolar değerinde 20’den fazla ETH bulunuyor ve Tornado Cash’in potansiyel olarak tüm hazine fonlarına erişimi devam ediyor.

Yaşanan saldırı sonucunda DAO’nun varlıklarının tümü üzerinde net bir kontrol sağlayan saldırgan, 22 Mayıs günü toplulukla iletişime geçerek her şeyi düzeltebileceğini ve eski haline getirebileceğini iddia etmişti. Fakat bu söylem topluluk tarafından samimiyetle karşılanmadı. Günün sonunda saldırganın yaptığı bu transferler onun zaman kazanmak için çabaladığını gözler önüne sermiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!