Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den Beklenen Duyuru Geldi: Yeni Ethereum Katman-2 Ağını Tanıttı

ABD’li kripto para borsası Coinbase’in gizemli duyurusunun arkasından Ethereum (ETH) katman-2 ağı duyuruldu.

Coinbase 23 Şubat tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Ethereum katman-2 ağı Base’i duyurdu. Borsa ağın Optimism (OP) kullanarak oluşturulduğunu belirtirken ağın kendi yerel token’ı olmayacağının altını çizdi.

Kullanıcıların kendi merkeziyetsiz uygulamalarını (dApp) oluşturabilmesine olanak sağlayan Base’in güvenli ve düşük maliyetli olduğu ifade edildi. Blockchain’in Ethereum piyasaya sürüldüğü ancak Ethereum ile sınırlı kalmayıp Optimism gibi katman-2 ağlarına ve Solana gibi diğer ağlara da güvenli ve kolay erişim sağlayacağı aktarıldı.

Coinbase Mühendislik Birimi Başkan Yardımcısı Will Robinson konu hakkında yaptığı açıklamada, kripto ürünleri oluşturma konusundaki on yıllık deneyimlerini Base’i geliştirdiklerini ve zaman içerisinde ağı merkeziyetsizleştirmeyi planladıklarını belirtti.

Borsa, Base’in 1 milyardan fazla kullanıcıya ve 80 milyar dolar değerinde varlığa erişmesini hedeflediğini aktardı. Base’in diğer ağlardaki ürünlere erişimi sağlayan ve kullanıcıların kripto para ekosistemine girişine imkan tanıyan kullanımı kolay bir rampa olmasının hedeflendiğini verilen bilgiler arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!