Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase SEC’nin Sessiz Tavrına Dayanamadı, Dava Açtı!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) dava açtı.

Coinbase Baş Hukuk Müşaviri Paul Grewal 24 Nisan tarihinde paylaşılan bir blog yazısında, borsanın SEC’yi kripto para piyasasının düzenlenmesine dair tutumlarına netlik getirmeye zorlamak amacıyla dava açtığını duyurdu.

Verilen bilgilere göre davanın konusu Coinbase’in geçtiğimiz yılın temmuz ayında SEC’ye verilen toplamda 50 sorudan oluşan ve esasında kripto para piyasasına dair düzenleyici kurallara bir netlik getirilmesini talep eden dilekçenin ısrarla yanıtsız bırakılması oldu. Coinbase, İdari Usul Yasaları kapsamında, SEC’yi dilekçesine cevap vermeye zorladı.

Yapılan açıklamada, SEC’nin açıklamalarından ve mevcut tutumlarından anlaşıldığı kadarıyla borsanın talebine karşılık vermemeye veya reddetmeye çoktan karar verdiklerini ancak henüz kamuoyunu bu durumdan haberdar etmedikleri dile getirildi. Baş Hukuk Müşaviri, açılan mahkeme aracılığıyla bu duruma bir son vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Öte yandan açıklamada, Coinbase’in konu düzenleyicilerle ilgili davalar olduğunda işlerini asla hafife almadığı ancak artık kripto para ekosistemine bir düzenleyici netlik gerektiği belirtildi. Borsa, konu hakkında herhangi bir diyalog senaryosunda Coinbase’in her zaman ulaşılabilir olacağının altını çizdi.

İlgili dilekçe, geçtiğimiz ay SEC’nin Ishan Wahi dosyasında yaşanan gelişmeler sonrasında yeniden gündeme gelmişti.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, geçtiğimiz haftalarda SEC ile yıllar sürecek bir yasal mücadeleye hazır olduklarını ancak yasal netlik ve adil bir düzenleyici yaklaşım için bu mücadeleden çekinmeyeceklerini dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!