Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Kullanıcı Talebine Karşılık Verdi: Yeni Likit Staking Token’ı Geliyor

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Wrapped Beacon ETH (WBETH) isimli yeni likit staking tokenını piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Ethereum Şangay güncellemesinin başarıyla gerçekleşmesinin ardından likit staking tokenlara olan ilgi artmaya devam ediyor. Likit staking tokenları, kullanıcıların Ethereum stake etmelerine ve kilitli varlıklarını temsil eden bir türev token almalarına olanak tanıyor.

Bu alandaki kullanıcı talebine yanıt veren Binance, likit staking hizmetlerini başlatma kararı aldı. Binance tarafından yakın tarihte yapılan duyuruda, 27 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacak WBETH isimli token’ın detaylarına yer verildi.

WBETH, kullanıcıların Binance dışındaki DeFi projelerine katılmalarına olanak tanırken, ilgili ETH staking ödüllerini almaya uygun olmalarını sağlayacaktır. 27 Nisan tarihinden itibaren kullanıcılar, BETH tokenlarını WBETH’e dönüştürebilecek ve ETH staking sayfasında sıfır ücret karşılığında dönüştürme işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Uygun kullanıcılar ETH staking ödüllerini günlük bazda alacaklar ve bu ödüller BETH cinsinden spot cüzdanlara yatırılacak. Paylaşılan duyuruda ilk dönüşüm işlemlerinin BETH ve WBETH arasında sıfır komisyonla 1:1 oranında gerçekleşeceğine ancak WBETH’in değerinin Ethereum staking’deki günlük APR ile zaman içinde artacağı için bu oranın değişebileceği belirtildi.

On-chain verilerine göre halihazırda likit staking sektöründeki öncü aktörü Lido Finance (LDO) toplam piyasanın %31‘ine ev sahipliği yapıyor. LDO üzerindeki varlıkların toplam kilitli varlık (TVL) değeri 12 milyar doları geçti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!