Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den SEC’nin Menkul Kıymet Suçlamalarına Beklenmedik Cevap: Satmak isteriz

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, kayıt dışı menkul kıymet sattığına dair iddiaları yeniden reddederken uygun koşullar altında menkul kıymet satmaya dair isteklerini de dile getirdi.

Coinbase 13 Mart tarihinde eski ürün başkanı Ishan Wahi hakkındaki insider trading davasının sonlanmasına yönelik sunduğu amicus brifing belgesinde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) dava kapsamında Coinbase’in listeleme kararlarını sorgulamasının adil olmadığını belirtti. Coinbase, menkul kıymet satmadığını ama uygun şartlar altında satmak istediğini de kamuoyuna açıkladı.

Coinbase, SEC’nin davada yürüttüğü stratejinin herhangi bir adalet arayışı değil yalnızca diğer davalar için bir emsal elde etmeyi amaçladığını belirtti. ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından açılan davada Ishan Wahi’nin elektronik dolandırıcılık ile suçlandığına ve menkul kıymet dolandırıcılığının suçlamalar arasında yer almadığına dikkat çeken Coinbase, bunun nedeninin menkul kıymet listelememesi olduğunu belirtti.

Öte yandan Coinbase Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı açıklamada, borsanın menkul kıymet listelemediğini ancak listelemek istediğini belirtti. Grewal konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz yıl SEC’ye bu konuda bir mevzuat düzenlemesi için dilekçe verdik ve menkul kıymet listelememiz için yanıtlanması gereken 50 soru yönettik ancak hiçbirine cevap alamadık.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!