Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Etheruem Şangay Güncellemesi İçin Son Prova da Tamam: Ether Çekimleri Başlayacak!

Ethereum (ETH) Şangay güncellemesinin son test aşaması Goerli aktif hale getirildi. Şangay yükseltmesinin nisan ayı içerisinde ana ağ üzerinde etkinleştirilmesi planlanıyor.

Ethereum’un Şangay ana ağına geçişi için önemi basamaklardan biri olan üçüncü ve son test ağı Goerli test ağında etkinleştirildi. Geliştiricilerin Shapella yükseltmesini test etmek için kullanabilecekleri son test ağı olan Goerli yükseltmesi sırasında herhangi bir teknik sorunla karşılaşılmadı.

Başlangıçta mart sonunda tamamlanması planlanan Şangay için net tarihler belli olmasa da Goerli tes ağının beklenen zaman dilimi içinde tamamlanması sonucunda ana ağ üzerindeki entegrasyonun nisan ayında devreye sokulması bekleniyor. Şangay için net tarihin 16 Mart Perşembe günü kararlaştırılması planlanıyor.

Şangay güncellemesiyle birlikte Hisse Kanıtı (PoS) mekanizması için stake edilmiş Etherlerin kullanıcılar tarafından çekilebilir hale gelmesi planlanıyor. Söz konusu kilitli Etherlerin şuan için transfer edilmesine izin verilmiyor.

Ethereum ağı üzerinde stake işlemleri Aralık 2020‘de başladı ve o günden bu yana stake edilen miktar yaklaşık 30 milyar dolara ulaştı. Ethereum.org üzerinde sunulan bilgilere göre stake edilen ETH’lerin miktarı haberin kaleme alındığı esnada 17 milyon 567 bin olarak gösteriliyor. Verilere göre Ethereum üzerindeki kilitli varlıklar şu anda toplam Ethereum arzının yaklaşık %13’ünü oluşturuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!