Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Dostu Signature Bank’a Kapatılmadan Önce Kara Para Aklama Soruşturması

ABD’li kripto para dostu Signature Bank’in kapatılmadan kısa bir süre önce iki ABD’li devlet kurumu tarafından soruşturma altında olduğu ortaya çıktı.

Bloomberg konuya aşina kaynakların ifadelerine dayandırdığı 15 Mart tarihli haberinde, Signature Bank’in kapatılmadan kısa bir süre önce kara para aklamayı önleme yasaları kapsamında olası güvenlik ihlalleri nedeniyle ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından soruşturulduğunu aktardı. Ayrıca bankanın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından da olası bir menkul kıymet yasası ihlali nedeniyle izlendiği haberde verilen bilgiler arasında yer aldı.

Soruşturmaların ne zaman başladığına ve New York regülatörleri tarafından  bankanın kapatılması yönündeki karar üzerinde herhangi bir etkisi olup olmadığına dair bir detaya yer verilmedi.

ABD Başkanı Joe Biden hafta başında Signature Bank ve ondan kısa bir süre önce iflas eden diğer iki kripto para dostu banka Silvergate ve Silicon Valley Bank (SVB) hakkında yaptığı konuşmada, bankaların ve hissedarların kurtarılmayacağını dile getirmişti. Başkan Biden, bankaların sorumsuz hamlelerinden doğan zararın vergi mükelleflerinin omuzlarına yıkılmayacağı konusunda taahhüt vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!