Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Son Dakika: ABD Başkanı Joe Biden’dan Gündeme Dair Açıklamalar

ABD Başkanı Joe Biden bankacılık sistemi hakkında yaptığı konuşmasında Silicon Valley Bank ve Signature Bank iflaslarına karşı alınacak önlemlere yer verdi.

ABD’li yatırımcılara varlıklarınız ve bankacılık sistemi güvende ifadeleriyle seslenen Biden, yaptığı açıklamada geçen hafta bankaların ve küçük işletmelerin bu gibi durumlardan nasıl etkilenebileceğini gördüklerini ifade etti. Yetkililer ile birlikte küçük işletmelerin ve vergi mükelleflerinin böyle bir olayın tekrarına maruz kalmaması için neler yapabileceğini görüştüklerini dile getiren Biden, bu konuda vergi mükelleflerinin hiçbir şekilde zarara uğramayacağını vurguladı.

Kongreden, banka kurallarının güçlendirilmesini talep edeceğini ifade eden Biden hiç kimsenin hukuktan üstün olmadığını belirtti:

ABD vatandaşları şundan emin olabilirler ki, banka mevduatları güvendedir. Yöneticilerin işlerine son verildi. Yatırımcılar korunmayacak riskleri kendileri aldılar ve kapitalizmin işleyişi gereği sonuçlara katlanmalılar. Burada durmayacağız ve gerekeni her alanda yapacağız. Ancak vergi mükellefleri hiçbir şekilde doğacak sorunlardan sorumlu tutulmayacak.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin Biden’ın açıklamaları sırasında 22.100 dolar seviyesinden 22.400‘e yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!