Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle ve USDC Stres Testini Geçti Mi? Tek Günde 2,9 Milyar Dolarlık Ödeme!

En büyük ikinci stablecoin ihraççısı Circle, geçen hafta cuma gününden bu yana toplamda 6,2 milyar dolar civarında USD Coin (USDC) itfa ederken tek günde 2,9 milyar dolarlık ödeme yaptı.

Circle USDC operasyonları ile ilgili paylaştığı bir blog gönderisinde, 13 Mart tarihinde 2,9 milyar dolarlık ödeme gerçekleştirdiğini ve buna karşılık yalnızca 700 milyon USDC bastığını bildirdi. Silicon Valley Bank’ın (SVB) iflasında 3,3 milyar doları kalan Circle, stres testini geçmek ve dolaşımdaki arzı dengelemek için itfa yoluna gideceğini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

Öte yandan on-chain analiz platformu Arkham Intelligence tarafından sunulan verilere göre 10 Mart Cuma gününden bu yana 6,2 milyar üzerinde USDC itfa edildi. Circle  bunun karşılığında 1,66 milyar dolar değerinde USDC bastı.

Birçok farklı seferde gerçekleştirilen itfa sürecinin en dikkat çeken işlemi tek seferde yakılan 723 milyon USDC oldu. Ayrıca verilere göre 300 milyon ila 600 milyon dolar arasında değişen birden fazla ayrı işlemle başka USDC yakımları da gerçekleşti ve bu sayede arz dengelenmiş oldu.

Circle, Signature Bank’in likidite sebebiyle kapanmasının ardından otomatik para basma ve itfa işlemlerini üstlenmesi için bir diğer kripto dostu banka Cross River Bank ile anlaştığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!