Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Neden 26 Bin Dolardan Satış Yedi? Deneyimli Trader Açıkladı: İşte O Formasyon!

Deneyimli trader ve analist Peter Brandt, Bitcoin’in (BTC) neden 26 bin dolardan satış yediğini ve içinde bulunduğu teknik formasyona dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Peter Brand yakın tarihli bir gönderisinde, Bitcoin fiyatının neden 26 bin dolar bandından döndüğüne de açıklık getirecek şekilde net bir teknik formasyon yayınladı. Bitcoin grafiği üzerinde birçok trader tarafından bilinen ancak nadir karşılaşılan “megafon” ya da diğer bir adıyla “ters simetrik üçgen” formasyonunun oluştuğunu işaret eden analist, gelecekteki olası senaryolara da yer verdi.

Dün 26 bin dolar bandında yaşanan tepkinin Bitcoin’in söz konusu megafonun formasyonunun içerisinde olduğunu teyit ettiğini vurgulayan analist, bu duruma şaşırmadığını ifade etti.

Genişleme formasyonu olarak da bilinen megafon formasyonu, tipik olarak keskin bir aşağı yönlü hareketin ardından görülen bir yükseliş trendi yapısıdır. Varlık geleneksel olarak diyagonal direnci aşmak için öncelikle üst dirence üç kere temas eder ve dördüncü seferde kırılım gerçekleşir.

Brandt’ın grafiğine bakıldığında, Bitcoin’in şimdiye kadar üst dirence üç kez dokunduğu görülüyor ve bu da bir sonraki yukarı yönlü hareketin kırılımla sonuçlanabileceği anlamına geliyor. Megafon formasyonunun aynı zamanda yüksek volatilite ve kararsız piyasa yönü anlamı taşıdığının da yatırımcılar tarafından bilinmesi önem arz ediyor. Tabiki de bütün teknik göstergelerde olduğu gibi burada da yanılma payı var ve yatırımcıların risklerini bu doğrultuda yönetmesi gerekiyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde %3,7 değer kaybeden BTC, haberin kaleme alındığı esnada 24.941 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!