Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Metamask Stablecoin Krizinden 1,5 Milyon Dolar Kazandı: 174 Milyonluk Rekor Hacim

Kripto para cüzdanı Metamask üzerindeki takas hacmi, Silicon Valley Bank’in (SVB) iflasından sonra USD Coin (USDC) ile tetiklenen stablecoin krizi sırasında rekor düzeye çıktı.

On-chain analitik platformu Dune Analytics verilerine göre Metamask takas hacmi, en büyük ikinci stablecoin USDC ihraççısı Circle’ın ABD tarafından kapatılan Silicon Valley Bank’a 3,3 milyar dolar maruz kaldığı açıklamasının ardından tetiklenen stablecoin krizi sırasında 174 milyon dolara ulaşarak rekor kırdı. Metamask, 11 Mart tarihinde gerçekleşen ve tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan bu hacimden işlem ücretleri ile 1,5 milyon dolara yakın gelir elde etti.

Metamask yöneticilerinden Daniel Finlay konu ile ilgili The Block’a verdiği demeçte, yaşananların spekülatif bir panikten ibaret olduğunu ve insanların neye güvenebilecekleri konusunda kararsızlık yaşadığını dile getirdi. Bu durumun yatırımcıların oldukça büyük pozisyonlar almasına yol açtığını belirten Finlay, stablecoinlerin çökeceğine dair korkunun DAI stablecoin’ini bile sardığını çünkü teminatlarının büyük bir kısmının USDC’de tutulduğunu ifade etti.

Kripto para ekosisteminin insanlar nezdinde henüz yerini tam olarak pozisyonlanamadığını ima eden Finlay, kullanıcıların birçok riske karşı kriptoya kaçtığını ancak öte taraftan SVB olayındaki gibi sistemik şoklar yaşandığında da kriptonun buna dayanamayacağını düşündüğünü belirtti.

Öte yandan Metamask, kısa bir süre gizlilik tartışmalarını sonlandıracak yeni bir sürüm yayınlayarak bir dizi yeni özellik tanıttı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!