Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle İflasların Ardından USDC İçin Yeni Banka Ortağını Açıkladı

Son günlerde bankalar yüzünden önemli problemler yaşayan USD Coin (USDC) ihraççısı Circle, gelecek operasyonlarını üstlenmesi için kripto para dostu banka Cross River Bank ile anlaştı.

Circle CEO’su Jeremy Allaire tarafından yapılan açıklamada, şirketin Cross River Bank ile ortalık kurduğuna yer verildi. Şirket, bir önceki bankası Signature Bank’in likidite sebebiyle kapanmasının ardından konu hakkında harekete geçmişti. Kripto dostu banka olarak bilinen Cross River Bank bundan sonraki süreçte Circle’ın otomatik para basma ve itfa işlemlerini üstlenecek. Cross River Bank’in müşterileri arasında ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase de bulunuyor.

Circle ayrıca Signature Bank’te herhangi bir nakitlerinin olmadığını da açıklamasında belirtti:

Circle’ın USDC operasyonları, Cross River Bank ile yeni ortaklığımız sayesinde yeni otomatik basım da dahil olmak üzere pazartesi sabahı itibariyle işletmeye açılacaktır. Circle tarafından Signature Bank’ta USDC nakit rezervi tutulmamaktadır. 

CEO dün TSİ akşam saatlerinde yaptığı açıklamasında, konuya değinmiş ve arayışlarının en kısa sürede sonuçlanacağını belirtmişti. Silicon Valley Bank’in (SVB) iflasıyla birlikte kendisini ciddi bir krizin ortasında bulan Circle, bütün kullanıcı fonlarının güvende olduğunu vurguladı. İşlemlerde aksama olmayacağına ve fonların geri ödeneceğine dair yapılan bu açıklamanın ardından USDC’nin dolar sabitliğinde ciddi bir iyileşme görüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!