Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’ten Kritik Adım: 1 Milyar BUSD’lik Bitcoin, Ethereum ve BNB Alımı

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), endüstri kurtarma fonunda bulunan 1 milyar dolarlık Binance USD (BUSD) varlığının Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve BNB’ye (BNB) çevrileceğini duyurdu.

Binance CEO’su CZ 13 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, FTX iflası nedeniyle finansal olarak zor durumda olan şirketler için oluşturulan endüstri kurtarma fonundaki 1 milyar dolarlık BUSD’nin Bitcoin, Ethereum ve BNB olarak dönüştürüleceğini açıkladı.

Kararın stablecoin ve bankacılık sektöründe meydana gelen son değişikliler göz önüne alınarak verildiğini dile getiren CZ, bu kapsamda on-chain üzerinde yaklaşık 1 milyar dolarlık bir hareketi oluşacağını belirterek şeffaflık için aktarım adresini de kullanıcılarla paylaştı.

Paylaşımdan kısa bir süre sonra 985 milyon BUSD’nin aktarım adresine transfer edildiği görülürken fon adresinde ise 18,5 bin dolar değerinden varlık kaldı. CZ, yalnızca 15 saniye süren transferin 1,29 dolar tuttuğuna değindi ve bankalar kapalıyken böyle bir transferin hayal olduğunu söyleyerek kripto para piyasasının avantajlarına da gönderme yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!