Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HSBC’den Silicon Valley Bank Hamlesi: İngiltere İştirakini 1 Sterlin’e Satın Aldı

Küresel bankacılık devi HSBC’nin İngiltere iştiraki, yakın zamanda kapatılan ABD’li Silicon Valley Bank’in (SVB) İngiltere kolu SVB UK’i 1 sterlin karşılığında satın aldı.

HSBC’nin İngiltere iştiraki HSBC UK  tarafından 13 Mart tarihinde yayınlanan bir basın duyurusuna göre 6,6 milyar dolarlık krediye ve 8,1 milyar dolarlık mevduata sahip olan SVB UK’i 1 sterlin karşılığında satın aldı.

HSBC Group CEO’su Noel Quinn, İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından finansal istikrarın devamı ve müşterilerin korunması amacıyla kolaylaştırılan satın alma anlaşması hakkında şirketin İngiltere’deki faaliyetleri için mükemmel bir stratejik anlam ifade ettiğini belirtti. CEO hamlenin, HSBC’nin ticari bankacılık ağını güçlendirdiğini ayrıca teknoloji ve yaşam bilimi de dahil olmak üzere yenilikçi ve hızlı büyüyen firmalara hizmet verme gücünü artırdığını dile getirdi.

Satın alımın gerçekleşmesiyle beraber HSBC, SVB UK müşterilerinin 13 Mart tarihi itibariyle fonlarına ulaşabileceğini belirtti.

İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt anlaşma hakkında yaptığı paylaşımda, ülkenin teknoloji sektörüne sahip çıkacaklarına dair verdikleri vaatleri yerine getirdiklerini bildirerek SVB UK’in mevduatlarının, vergi mükelleflerinin desteği olmadan korunacağını dile getirdi.

Silicon Valley Bank’in ABD üzerindeki faaliyetleri 10 Mart tarihinde ülkenin finansal regülatörleri tarafından sonlandırılmıştı ve ancak yakın zaman önce yapılan açıklamada mevduat sahiplerinin varlıklarına ulaşabileceği aktarılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!