Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Mı? Menkul Kıymet Mi? SEC ve Coinbase Karşı Karşıya

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu SEC, Coinbase’i menkul kıymet olarak listelenmesi gereken birkaç coinin alım satımına izin verdiği iddiasıyla soruşturuyor.

Bloomberg haberine göre, SEC, Coinbase’i menkul kıymet olarak kaydedilmesi gereken birkaç coinin alım satımına uygunsuz bir şekilde izin verdiği için araştırıyor.

Coinbase, eski bir çalışanın ve iki ortağının geçen hafta dijital dolandırıcılık iddiasıyla tutuklanmasının ardından regülatörün ilgi odağı oldu. SEC, Coinbase eski Ürün Müdürü Ishan Wahi ve diğer iki şahsa bilgi suistimali (insider trading) yaptıkları iddiasıyla dava açtı. Ancak habere göre, Coinbase’e yönelik yaptırım suçlaması, bilgi suistimali soruşturmasından daha eski tarihlere dayanıyor. Coinbase, olası bir yaptırım soruşturması hakkında yorum yapmayı reddetti.

Hangi kripto para birimlerinin menkul kıymet olarak düzenlenmesi gerektiği tartışması yıllardır devam ediyor. Geçen hafta bilgi suistimali davasının bir parçası olarak SEC, yedisi Coinbase’te listelenen toplamda dokuz kripto para birimini menkul kıymet olarak adlandırmıştı.

21 Temmuz tarihli blog gönderisinde ise Coinbase Baş Hukuk Danışmanı Paul Grewal, Coinbase’in herhangi bir dijital varlığı listelemeden önce SEC’in de gözden geçirdiği titiz bir süreçten geçtiklerini belirtti ve ekledi: “SEC, yedi varlık hakkında bizimle diyalog kurmak yerine direkt dava yolunu seçti.

SEC Başkanı Gary Gensler uzun süredir birçok kripto para biriminin aslında kayıt dışı menkul kıymetler olduğunu savundu, ancak sektörden ve diğer regülatör olan Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’ndan (CFCT) daha fazla iş birliği çağrısında bulunan bir tepkiyle karşı karşıya kaldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!