Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’ten SEC’ye Yanıt: Coinbase Menkul Kıymet Listelemez

Coinbase Baş Hukuk Danışmanı (CLO) Paul Grewal, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) 9 kripto parayı menkul kıymet olarak nitelendirmesine katılmadıklarını belirtti.

Dünyanın en büyük 2. kripto para borsası Coinbase’in Baş Hukuk Danışmanı (CLO) Paul Grewal, 22 Temmuz tarihinde Coinbase bloğu üzerinden yaptığı açıklamada, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun 9 kripto parayı menkul kıymet olarak nitelendirmesine Coinbase olarak katılmadıklarını ifade etti.

Blog yazısında yer alan bilgilere göre SEC, Adalet Bakanlığı’nın eski bir Coinbase çalışanının listeleme kararları ile şirkete ait gizli bilgilerin kötüye kullanılmasına ilişkin soruşturmasının ardından çalışan hakkında suistimalin yanında menkul kıymet dolandırıcılığı suçlamasında bulundu. Grewal açıklamasında ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFCT)  üyesi Caroline Pham’in “Bu, yargı yoluyla yasamadır.” ifadesine yer verdi.

CLO, şirketin komisyon üyesi Pham’a katıldığını ve SEC’nin suçlamalara menkul kıymetler nitelendirmesi yapmasına katılmadığını ifade etti. Grewal, iddialara konu olan 9 kripto paradan 7 tanesinin Coinbase’te listelendiğini, Coinbase’in bir dijital varlığı listelemeden önce titiz bir araştırma sürecinden geçirdiğini belirtti. Ayrıca bu sürecin sonucunda incelenen birçok varlığın Coinbase listelerine alınmaya uygun görülmediğini de paylaştı.

Aktarılan bilgilere göre Coinbase SEC ile iş birliği yaptı ancak SEC, Coinbase’te listelenen 7 varlık hakkında Coinbase’ten bilgi almak yerine doğrudan dava yolunu seçti. Grewal, bu durumun önemli bir soruna yol açtığını, çünkü ABD’nin dijital varlıklar için henüz net ve uygulanabilir bir çerçevesi olmadığını ve SEC’nin, kapsayıcı ve şeffaf bir şekilde özel kurallar oluşturmak yerine cebren menkul kıymet olmayan varlıkları menkul kıymet kapsamına sokarak kendi yetki alanına almaya çalıştığını belirtti.

Grewal, Coinbase olarak dijital varlık menkul kıymetleri regülasyonu oluşturma konusunda bakış açılarını SEC ile paylaşmaya istekli olduklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!