Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayvan’dan Kredi Kartları Kullanılarak Kripto Para Satın Alınmasına Engel

Tayvan Mali Denetleme Komisyonu (FSC), kripto para işlemlerinde kredi kartlarının kullanımını durdurmak istediğini açıkladı.

Yerel haber kaynaklarında çıkan haberlere göre Tayvan mali düzenleyicisi FSC, kripto para alımlarında kredi kartlarının kullanımına yönelik uygulamayı sonlandırmak istiyor.

FSC, 22 Temmuz Cuma günü Forkast News’e yaptığı bir açıklamada temmuz ayının başlarında ülkenin yerel bankacılık birliğine, kredi kartı kuruluşlarından kripto para platformlarını müşteri olarak kabul etmeyi bırakmalarını isteyen bir mektup gönderdiğini söyledi.

Mektupta, düzenleyici kurumun sanal varlıklarla ilişkili riskler konusunda uyardığı ve kredi kartı şirketlerine yeni gereksinimlere uymaları için üç ay süre verdiği belirtildi.

Habere göre kredi kartlarının finansal yatırım ve spekülatif ticaret için bir yöntem olarak kullanılmasından ziyade tüketim için bir ödeme aracı olarak hizmet etmesi gerektiğini düşünen FSA, kredi kartlarının çevrim içi kumar, hisse senetleri, vadeli işlemler, opsiyonlar ve diğer işlemler için de kullanılamayacağını vurguladı.

Kripto para sektöründe aktif bir rol oynayan Tayvan‘ın, Çin‘in kripto paralara karşı tutum sergilemesinin ardından bölgenin yeni kripto merkezi olacağı düşünülüyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!