Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bankacılık Devi JPMorgan’a Göre Bitcoin (BTC) Ayı Piyasasının En Kötü Günlerini Geride Bıraktı

Bankacılık devi JPMorgan Chase & Co. (JPM) tarafından yayınlanan bir raporda, kripto pazarındaki yurt içi bireysel yatırımcılar arasındaki talebin iyileştiğini ve kaldıraç azaltmanın “yoğun aşamasının” sona ermiş gibi göründüğü belirtildi.

Banka tarafından perşembe günü yayınlanan raporda, “Geçtiğimiz mayıs ve haziran aylarında görülen ve 2018 den bu yana en büyük kayıpların yaşandığı düşüş süreci geride kalmış gibi görünüyor” ifadelerine yer verildi. JPMorgan analistleri, Ethereum 2.0 güncellemesi için yapılan testlerin başarıyla sonuçlanması ve “The Merge” birleşmesi için tahmin edilen tarihin eylül ayının başlarına denk gelmesi, yatırımcıların piyasaya karşı daha iştahlı olmasını sağladığını öne sürdü.

JPMorgan, oluşan talebin büyük yatırımcılardan ziyade kripto para pazarındaki yerel bireysel yatırımcılar tarafından yönlendirildiğini belirterek, “daha küçük cüzdanların haziran ayının sonundan bu yana Ethereum veya Bitcoin bakiyelerinde bir artış görüldü” açıklamalarında bulundu.

Banka ayrıca Ethereum tabanlı stake protokolü olan Lido Finance‘ın stEth denklik oranında ki toparlanmayı işaret ederek (haziran ayında 0,94’e 1 oranına kadar gerilemişti), Luna ve 3AC çöküşlerinin ardından piyasanın kendini yenilemeye başladığını belirtti.

Ethereum fiyatı, 19 Eylül‘de gerçekleşmesi beklenen “The Merge” güncellemesini fiyatlamaya başlarken, geçtiğimiz hafta %41, bu hafta ise şimdilik %21‘lik yükseliş performansı sergiledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!