Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de 20.000 Dolar Seviyeleri Aşırı Talep Bölgesi -Glassnode

On-Chain veri ve analitik platformu Glassnode, son 24 saatlik periyotta %4’e yakın bir düşüş yaşayarak 21000 dolar seviyelerine kadar gerileyen Bitcoin’in 20.000 dolar seviyelerinde “aşırı talep” olduğunu söyledi.

Glassnode tarafından her hafta yayımlanan raporun 25 Temmuz tarihli “30. Hafta on-chain bülteni”nde, 20.000 dolar seviyelerinde aşırı talep olduğunu söylendi. Raporda ayrıca; 20,30 ve 40 bin dolarlar gibi psikolojik noktalarda yeni kısa vadeli Bitcoin sahipleri olduğunu söyledi.

Glassnode’un bir analisti, son yaşanan düşüşte psikolojik seviyelerden Bitcoin alan yatırımcıların birçoğunun satış yapmadığını söyledi. Analist bu durumun, Bitcoin’in diğer yatırım araçlarından daha fazla kazanç getirme ihtimalinin bulunmasından kaynaklanabileceğini belirtti.

Glassnode 30. Hafta On-Chain Raporu

Bu yatırımcıların fiyata bakmaksızın Bitcoin’e güvendiklerini söyleyen Glassnode, bu kişilerin uzun vadeli yatırımcıya dönüşme potansiyelinin olduğunu belirtti. Raporda, “40 bin ve 50 bin dolar seviyelerinde alım yapan yatırımcılar yakın zamanda uzun vadeli yatırımcı kategorisine girecek ve bu argümanı desteklemeye yardımcı olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Glassnode, “gerçekleşen fiyatın” sadece 17 gündür altında bulunduğumuzu belirterek bir süre daha ayı piyasasının sürme ihtimali bulunduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!