Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Dev Medya Şirketine Dava

Dünyanın önde gelen lider kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), iftira iddiaları nedeniyle Bloomberg’in yan kuruluşu Modern Media Company’ye dava açtı.

CZ, 25 Temmuz Pazartesi paylaşılan dosyalamaya göre Bloomberg Businessweek’in Hong Kong’daki yerel yayıncısı Modern Media Company‘ye iftira ve hakaret davası açtı.

Binance CEO’su, Modern Media Company‘nin Businessweek’in 250. sayısında yer verdiği “Kripto’nun En Zengin Adamı Soğuğa Dayanabilir mi?” başlığını “Changpeng Zhao’nun Saadet Zinciri” şeklinde servis etmesini mahkemeye taşıdı.

Savunmasında Modern Media Company’nin etkili bir yayın kuruluşu olduğunu belirten CZ, iftira niteliğinde olan Çince başlığın kamuoyunda imajını zedelediğini dile getirdi ve medya şirketinin ilgili içeriği yayından kaldırmasını, resmi olarak özür dilemesini ve maddi tazminat ödemesini talep etti.

Binance CEO’su dava haberlerinin ardından sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda konuyla ilgili “Eylemlerinizden sorumlu olun.” ifadesine yer verdi.

Dava, CZ‘nin bir medya şirketine açtığı ilk dava değil. CZ‘nin CEO’luğunu yürüttüğü kripto para borsası Binance, iftira gerekçesiyle 2020 yılında Forbes‘a dava açmış ancak geçtiğimiz yıl davayı düşürmüştü. CZ buna ek olarak daha önce 2019 yılında risk sermayesi şirketi Sequoia‘ya iftira iddiaları nedeniyle dava açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!