Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Destekçiden Bitcoin Fiyatına ve Binance CEO’suna Yönelik Dikkat Çeken Sözler

Bitcoin (BTC) destekçisi olarak anılan ünlü yatırımcı Max Keiser, Bitcoin fiyatının 30 bin doları geçmesi ihtimaline ve Binance CEO’su Changpeng Zhao’a (CZ) yönelik söylemleri ile dikkat çekti. 

Max Keiser 14 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Bitcoin’in 30 bin dolar seviyesinin üzerine çıkması halinde Binance CEO’su CZ’nin short (kısa) yönlü pozisyonlarının sıkışacağını (short squueze) ve patlayacağını söyledi.

CoinGecko verilerine göre son yedi gün içerisinde ivmeli bir yükselişle %10,7 değer kazanan Bitcoin, 19.662 dolar seviyesinden 26.000 dolar seviyesine kadar ulaşarak yüz milyonlarca dolarlık short pozisyonun tasfiye olmasına neden oldu. Tasfiye olan short pozisyonların büyük bir bölümünün Binance üzerinde bulunması, Keiser’in “Changpeng Zhao’nun shortları” tabirini kullanmasına sebep oldu.

Yatırımcının gönderisi takipçilerin geneli tarafından onay görürken bazı takipçiler Bitcoin’in mevcut banka çöküşü ortasında 30 bin dolara tırmanmasının bir peri masalından ibaret olduğunu söyleyerek Keiser’i eleştirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!