Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Bitcoin İçin Sıfır Komisyon Değişikliği Bu Altcoin’e Pump-Dump Yaşattı!

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Bitcoin (BTC) için sıfır komisyonlu işlem ücretlerinde önemli bir değişiklik duyururken bir altcoin’de kısa süreli pump-dump yaşandı.

Binance CEO’su 15 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Bitcoin için spot işlemlerde bulunan sıfır komisyonlu alım-satım uygulamasının Binance USD (BUSD) paritesinden, True USD’ye (TUSD) paritesine taşındığını duyurdu. Bu doğrultuda Binance üzerindeki sıfır komisyonlu Bitcoin ticareti, TSİ 22 Mart 1.00‘dan itibaren yalnızca BTC/TUSD işlem çiftini kapsayacak şekilde değiştirilecek.

CEO tarafından paylaşılan duyuruda, Ethereum (ETH) ve BNB (BNB) için TUSD paritesindeki piyasa yapıcı emirlere işlem ücreti uygulanmayacağına da yer verildi.

Bunlara ek olarak BUSD işlem çiftleri için geçerli olan mevcut piyasa yapıcı emirlerindeki sıfır işlem ücreti politikasının artık BTC/BUSD, ETH/BUSD ve BNB/BUSD spot ve marjin işlem çiftleri için uygulanmayacağı belirtildi. BUSD’ye ait diğer tüm spot ve marjin işlem çiftleri ise söz konusu değişiklikten etkilenmeyecek.

Öte yandan TUSD özelindeki bu yaklaşım, kullanıcıların Binance’in açıkça adı geçen stablecoin’i desteklediğine yönelik bir izlenim uyandırdı. Duyurunun ardından TUSD’nin eski ihraççısı True Finance’in yerel token’ı TrueFi (TRU), kısa süreli bir pump-dump yaşadı.

Coingecko verilerine göre gün içerisinde 0,1104 dolardan işlem gören TRU, açıklamadan sonra %35’e yakın bir yükseliş yaşayarak 0,1438 dolar seviyelerine kadar ulaştı. Ancak yükseliş CZ’den gelen ikinci bir açıklama ile kısa sürdü.

Binance CEO’su söz konusu paylaşımda, bir kullanıcının “Wow TRU için ne gün ama, herkes tarihi duyuruya baksın”  yorumuna cevap vererek TRU ve TUSD arasında herhangi bir bağlantı olmadığına değindi. TRU fiyatı gelen bu açıklama ile hızla düşüşe geçti ve yükselişten önceki seviyelerine geri döndü. TRU, haberin kaleme alındığı sıralarda 0,1111 dolardan işlem görüyor.

True Finance‘in eskiden ihraççısı olduğu stablecoin projesi TUSD ile bir süre önce arasındaki tüm bağları koparmasından bihaber olan yatırımcılar, ne yazık ki süreç içerisinde zarar gördü. TRU, son zamanlarda Binance ve stablecoinler cephesinden gelen buna benzer olumlu haber akışlarıyla birlikte de ciddi yükseliş yaşamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!