Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trezor Yönetici ABD Bankacılık Krizini Değerlendirdi: Bitcoin İçin Fırsat!

Kripto para cüzdanı Trezor’ın yöneticisi Josef Tětek, ABD bankacılık krizlerinin başta Bitcoin (BTC) olmak üzere tüm kripto para sektörünü için iyi bir fırsat olduğunu öne sürdü.

Josef Tětek yakın tarihli bir açıklamasında, Silicon Valley Bank’ın (SVB) iflasıyla başlayan kriz ortamının kripto paralara yarayacağını belirtti. Mevcut bankacılık krizinin Bitcoin’i potansiyel olarak güvenli bir liman ve riskten uzak bir varlık olarak öne çıkarabileceğini vurgulayan Tětek, Bitcoin’in ortaya çıkışının arka planında yatan hikayeyi anımsattı.

Bitcoin’in 2008 yılında benzer şekilde ABD merkezli bankaların iflas etmesi ve beraberinde makroekonomik bir krizin yaşanmasıyla doğduğunu hatırlatan yönetici, tarihin içinde bulunduğu bu tekerrür durumunun yeni bir boğa koşusunu başlatabileceğini düşünüyor:

Mevcut olaylar Bitcoin’e neden ihtiyaç duyduğumuzun tam zamanında bir hatırlatıcısıdır. Bankalar artık paramızı ellerinde tutmuyor, ödünç veriyor ve bu parayla değişken varlıklar satın alıyor. Mevduat sahipleri aslında bankaların alacaklılarıdır. Anlaşılır bir şekilde, insanlar Bitcoin gibi alternatifler arıyor.

Benzer bir yorum geçtiğimiz günlerde Bankacılık devi Goldman Sachs analistleri tarafından da dile getirilmişti. Yaşanan krizlerin ABD Merkez Bankası’nı (FED) sert faiz artırım politikasından vazgeçireceğine değinen analistler, bu güvensizlik ortamının yatırımcıları Bitcoin’e yönelteceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!