Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir İngiliz Bankasından Daha Bitcoin ve Kripto Para İşlemlerine Kısıtlama

İngiltere’nin üçüncü en büyük bankası National Westminster Bank (NatWest), dolandırıcılık risklerini gerekçe göstererek Bitcoin (BTC) ve kripto para işlem limitlerinde ciddi kısıtlamalara gitti.

NatWest, 14 Mart tarihli bir e-posta aracılığı ile günlük kripto para işlemlerini 1.000 pound (1.215 dolar) ile sınırlandıracağını beyan etti. Bu adımın müşterilerin değişken varlık sınıfına maruz kalmalarını sınırlandırmak için atıldığını belirten banka, kripto sektöründe yaşanan ciddi suçlara işaret etti.

Banka tarafından müşterilere yollanan e-posta’nın detayların şu ifadeler yer aldı:

NatWest, geçen yıl tüketiciler tarafından 329 milyon pound kaybedildikten sonra kripto suçlularına karşı müşteri korumasını artırıyoruz. Son kısıtlamayla birlikte müşterilerimizin kripto paralar için yapabileceği transfer limiti, günde 1.000 pound (1.218 dolar) ve 30 günlük bir süre içinde 5.000 pound (6.090 dolar) olmak üzere değiştirilmiştir.

Kripto para sektörünün henüz erken bir aşamada olduğunu ve güvenlik konusunda olgunlaşmadığını belirten banka yetkilileri, yatırımcıların bu alanda savunmasız kaldığını vurguladı. Müşterilerinin hayatlarını değiştirecek ölçüde kayıplar yaşamaması için bu kısıtlamanın gerekli olduğunu savunan banka şu ifadelerle uyarıda bulundu:

Kripto para cüzdanınızın kontrolü her zaman yalnızca sizde olmalı ve başka hiç kimsenin erişimi olmamalıdır. Cüzdanı kendiniz kurmadıysanız veya paraya erişemiyorsanız, bu muhtemelen bir dolandırıcılıktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!