Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Bankalardan Bitcoin ve Kripto Para Kısıtlamaları

İngiltere’de faaliyet gösteren yerel ve uluslararası bankalar, başta Binance olmak üzere müşterilerinin kripto para piyasasına bazı kısıtlamalar getiriyor.

Bloomberg 2 Mart tarihinde yayınladığı haberde, Nationwide Building Society’nin müşterilerine yakın tarihte gönderdiği bir bildirimde, banka kartları ile kripto para alımlarına günlük 5.965 dolar limit koyulduğunu ve kredi kartı ile kripto varlık alımlarının kapatıldığını açıkladığını aktardı.

Geçtiğimiz ay da uluslararası bir banka olan HSBC’nin İngiltere’deki müşterilerinin kredi kartlarıyla kripto alım satımını yasaklaması ile beraber iki banka İngiliz müşterilerinin kripto paralara erişimi kısıtlayan diğer bankalar arasına katıldı.

HSBC konu ile ilgili e-posta aracılığıyla yaptığı açıklamada, yasaklamaların nedenin müşterilerinin karşılaşabilecekleri olası riskler olduğunu belirtti. Ayrıca bankanın 2021 yılının Ağustos ayından bu yana İngiltere’de kredi kartları ile Binance’e ödeme yapılmasını yasakladığı biliniyor. Nationwide da benzer doğrultuda açıklamalarda bulunarak İngiliz regülatör Finansal Davranış Otoritesi’nin (FCA) konu hakkında yayınladığı uyarılara işaret etti.

Banco Santander SA, Lloyds Banking Group ve Natwest Group da son zamanlarda İngiliz müşterilerinin kriptoya erişimi kısıtlayan diğer bankalar arasına katılıyor. Kısıtlamalar genellikle kredi kartı ile alımlar ve işlem limitlerini kapsıyor. Ayrıca kuruluşlar FCA tarafından sıkı gözetim altında olan kripto para borsası Binance’e karşı ekstra önemler alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!