Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microstrategy CEO’su Michael Saylor’un “Dava İptali” Talebine Mahkemeden Ret Geldi

Michael Saylor’un hakkında açılan vergi kaçakçılığının reddi için yaptığı başvuru reddedildi ancak Microstrategy’nin vergi kaçakçılığına ortak olduğu iddiaları düşürüldü.

Michael Saylor’un aleyhindeki vergi kaçakçılığı davasının iptaline yönelik yaptığı talep, yakın tarihli bir karara göre reddedildi. Mahkeme davanın iptalini haklı bulmazken vergi kaçakçılığı davasındaki bazı iddiaların ise düşürülmesini kararlaştırdı.

Geçtiğimiz yılın ağustos ayın Washington D.C.’de yaşamasına rağmen hiç gelir vergisi ödemeyerek vergi kaçakçılığı yaptığı iddiaları uyarınca D.C. Başsavcısı Karl Racine tarafından Saylor’a dava açılmıştı. İddia makamları ayrıca Microstrategy’nin de bu vergi kaçakçılığına yardımcı olduğunu öne sürmüştü. Savcılık, 25 milyon dolardan fazla vergi, tazminat ve gecikmiş borcun tahakkuk eden faizlerinin yanı sıra dava harcamalarının da ödenmesini talep etmişti.

Saylor ise yaklaşık on yıldır Florida’da yaşadığı ve orada oy kullandığı belirterek davanın haksız olduğunu öne sürmüş ve davanın iptali için agresif bir savunma gerçekleştireceklerini belirtmişti.

Mahkeme, Microstragety’nin Saylor’un vergi kaçakçılığına yardımcı olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığına hükmederek ilgili iddiaların düşürülmesine karar verse de Saylor, hakkındaki iddiaların iptaline gerek olmadığına hükümetti. Dava hakkındaki bir sonraki duruşmanın 10 Mart tarihinde yapılacağı aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!