Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Akıllara Durgunluk Veren Sahte Vurulma Haberine Yanıt

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından öldürüldüğüne dair çıkan haberleri yalanladı.

Binance CEO’su CZ 2 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, FBI tarafından öldürüldüğüne dair bir haberi tiye alarak yalanladı. CZ, bir kullanıcının bu iddiayı The New York Times’ın resmi sosyal medya hesabından paylaşılmış gibi değiştirerek Çinli iletişim gruplarında yaydığını belirtti.

CZ, FBI ile yakından çalıştıklarını belirterek esprili bir dille haberin gerçeği yansıtmadığına vurgu yaparken sene başında verdiği asılsız haberlere karşı mücadele sözüne de atıfta bulundu.

CZ’nin ifadelerine göre haber, Çin’in en sık kullanılan iletişim uygulamalarından biri olan WeChat’te oldukça geniş çapta yayıldı.

CEO geçmişte de buna benzer yalan haberlere konu olmuştu. Geçtiğimiz yılın ağustos ayında Çinli bir haber ajansı, CEO’nun evinin FBI tarafından basıldığını ve evinin bodrumunda BNB ve BUSD dolu bir oda bulunduğunu iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!