Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Yapılan FUD’a Sinirlendi: BNB Değer Kaybı Yaşadı

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ) Çin’in en büyük haber ajanslarından biri olan 163’ün, kendisi hakkında yalan haber yaparak BNB manipülasyonunda bulunduğunu açıkladı.

Changpeng Zhao 18 Ağustos tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Çinli bir haber ajansı olan 163‘ün, hakkında yalan haber yayarak piyasayı manipüle ettiğini belirtti.

CZ, haberin orijinalinin kaldırıldığını ancak kopyalarının internette gezdiğini belirtirken orijinal haberin ekran görüntüsünü de paylaşımına ekledi. Haberde, “CZ’nin evinin FBI tarafından basıldığı ve bodrumda BNB ve BUSD dolu bir oda bulunduğu” iddialarının ortaya atıldığını belirten CZ ifadeleri yalanlarken şu açıklamaları yaptı:

“BNB ve BUSD dolu oda” gibi gülünç bir iddia dahi yer almasına rağmen haberin 163 tarafından verilmiş olması nedeniyle Çin’deki bütün haber sitesi bu haberi kullandı ve birçok sosyal medya grubunda haber hızla yayıldı.

Haber üzerine BNB’nin fiyatının dakikalar içerisinde 310 dolardan 301 dolara kadar gerilediğini ancak hızla tekrar eski seviyesine ulaştığını paylaşan CZ, bundan 3 yıl önce benzer bir hadisenin The Block tarafından gerçekleştirildiğini de belirtti.

CZ’nin ifadelerine göre The Block, bundan 3 yıl önce “Binance Ofisine Polis Baskını” başlıklı bir haber çıkmış ve haber hızla sosyal medyada yayılmıştı. Piyasayı saran ani panik o gün BNB’nin 24 dolardan 18 dolara düşmesine neden olmuş ve piyasa değerini 400 milyon dolar kadar düşürmüştü. The Block haberin başlığını 3 gün sonra polis baskınından “Yetkili Ziyaretine” dönüştürmüştü.

Uzmanlar konu ile ilgili, yapılan bu manipülatif girişimlerin Çin’in anti-kripto ajandasının bir eylemi olabileceğini ifade ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!